Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №506 від 23.06.2011p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Точка зору

Юрій Прокопчук: “Пенсійна реформа Януковича - геноцид нації”

Юрій Прокопчук: “Пенсійна реформа Януковича - геноцид нації”

Народний депутат України, голова обласної організації ВО “Батьківщина” Юрій Прокопчук (на фото) на зустрічі з журналістами різко розкритикував прийняття Верховною Радою у першому читанні Закону про пенсійну реформу.

За словами депутата, законопроект віце-прем’єр-міністра Сергія Тігіпка одностайно підтримали депутати від Партії Регіонів, Народної партії та “тушки” з фракції “Реформи заради майбутнього”. Безсумнівно, що всі вони проголосують й вдруге за цей закон. Саме завдяки цим депутатам Україна, зрештою, отримала:

• збільшення пенсійного віку для жінок;

• підняття страхового стажу для нарахування мінімальної пенсії на 10 років для жінок і чоловіків;

• зміну формули обчислення базового розміру пенсії за віком, що забере десь 250 гривень з кожного пенсіонера;

• збереження ВІП-пенсій до 40 тисяч гривень.

І якщо не зупинити цих горе-реформаторів, то, як зазначив пан Прокопчук, наступного разу вони збільшать пенсійний вік до 65 років для чоловіків. Це при тому, що в Україні наші чоловіки живуть у середньому до 62,7 років. Тобто, більшість населення країни може й не дочекатися пенсій.

- Варто додати, що економічний ефект від пенсійної реформи очікується в межах 2,5 мільярди гривень. У той же час щороку з України в офшори вивозять до 30 мільярдів доларів, а це понад 240 мільярдів українських грошей. Це при тому, що бюджет нашої країни становить 276 мільярдів гривень. А депутати від провладної коаліції не захотіли минулого тижня проголосувати за денонсації угоди з Кіпром про офшори. Тобто, їм зручніше далі обдирати українців й виводити шалені кошти за кордон, - підкреслив на прес-конференції Юрій Прокопчук.

Напротивагу такій “реформі” від Януковича, фракція БЮТ “Батьківщина” пропонує свій варіант - без збільшення пенсійного віку та розміру трудового стажу. Цей проект закону давно зареєстровано у Верховній Раді.

“Батьківщина” пропонує пенсійну реформу, або ж іншими словами, проект Закону “Про єдині принципи пенсійного забезпечення та державні стипендії працівникам культури, освіти, охорони здоров’я, соціального забезпечення та деяким іншим категоріям осіб”. У ньому для покращення фінансового стану Пенсійного фонду пропонується:

• вжити заходів для детінізації заробітних плат;

• скоротити сферу зайнятості на тимчасових роботах без належного оформлення угод;

• підвищувати заробітну плату працівникам;

• реалізувати програму розвитку робочих місць.

23.06.2011Володимир ПОПИК



Рівне-Ракурс №10 від 23.06.2011p. 
На головну сторінку