Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №506 від 23.06.2011p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Є така професія!

Фундаменти століття

на палевій основі зводить рівненська фірма “Поверхність”

Фундамент - це конструкція, що не має, по суті, ніякого відношення до естетики, дизайну, стилю. І практично невидима. Але від його надійності залежить довговічність будівлі. Отже, вираз “фундамент століття” - не метафора, а будівельна норма, гарантувати яку можуть справжні майстри лаштування фундаментів, зокрема пальових. Вони одержують все більше поширення у проектах не тільки великих будівель, а й одно-двоповерхових будинків, оскільки досить ефективні при слабких ґрунтах і високому рівні ґрунтових вод. Пальові фундаменти вважаються найбільш екологічними за ступенем впливу на ґрунтовий ландшафт місцевості. Більше того, вони все частіше розглядаються як найбільш прогресивні. Однак є проблема - бракує професійних кадрів.

- Але тільки не в Рівному, - вважає Олександр КОВАЛЬ, співзасновник ТзОВ “Поверхність”, яке вже десять років ефективно працює в цьому сегменті будівельного ринку в нашому місті та за межами області. - Підприємство зареєстроване 22 червня 2001 року. Розпочинали свою діяльність, в основному, на роботах із благоустрою території. Нашими послугами задоволені солідні замовники - “Промінвестбанк”, “Райффайзен Банк Аваль”, магазин “Вікотек”, “Західінкомбанк”, мережа магазинів “ЮСІ”. Тротуарна плитка власного виробництва вирізнялась високою міцністю, а тому користувалась великим попитом. Будівельний комплекс в ті роки перебував у застої, тож основна діяльність фірми, а саме влаштування палевих фундаментів, що була основною метою її заснування, здійснювалася час від часу. Коли ж будівництво ожило, занурення паль стало нашою основною діяльністю.

- Протягом кількох років, - розповідає директор ТзОВ “Поверхність” Віра БЕЛЕЙКО, - ми плідно співпрацювали з відомими будівельними організаціями: “Аванті-Буд”, “Інвестжитлобуд”, “Реноме-Євробуд”, “Рівнеміськбуд”, ІБК “Регіон”, “Вієта”, “Рівнеградобуд”, “Промжитлобуд-2”. Зокрема, у 2008 році виконували роботи з влаштування палевої основи на будівництві гіпермаркету “Епіцентр” у Рівному. Замовник, високо оцінивши якість виконаних робіт та професіоналізм наших майстрів, продовжив і надалі спів-працювати з нами. У 2009-2010 роках фірма вела підрядні роботи на будівництві гіпермаркетів “Епіцентр” у містах Луцьк, Ужгород та Вінниця. Причому у Вінниці роботи із влаштування лідерних свердловин у складних геологічних умовах були виконані за рекордно короткий термін - три тижні. Вражає кількість занурених на об’єкті паль - 700, а також їх довжина - від 12 до 20 метрів. На жаль, сьогодні нічого майже не будується, окрім невеличких об’єктів. Тому живемо надією на майбутнє. Намагаємося підтримувати у справному стані обладнання і зберегти золотий ресурс фірми - високопрофесійні будівельні кадри.

Завершити розмову з невиправними оптимістами хочеться такою притчею.

Працювали якось троє майстрів, які щось будували. Займались одним і тим же. Але коли їх спитали, що вони роблять, відповіді були різними. Один сказав: “Я дроблю каміння”, інший: “Я заробляю собі на життя”, а третій відповів: “Я будую храм”. У спорудженні різних об’єктів брали участь працівники фірми “Поверхність”, але незмінним залишається їх ставлення до роботи: будувати будь-який об’єкт, як храм, - професійно, якісно, на совість. Із впевненістю в тому, що їхня робота витримає перевірку часом, - адже зводить “Поверхність” на палевій основі фундаменти століття.

ТзОВ фірма “Поверхність”

33014, м. Рівне, вул. Княгині Ольги, 4, офіс 57;

тел.: (0362) 43-01-33, моб. (067) 712-95-97

23.06.2011Олесь ДУБОВИК



Рівне-Ракурс №10 від 23.06.2011p. 
На головну сторінку