Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №233 від 30.03.2006p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Поза законом

Бізнес »червоної шапочки» та її напарників,

Бізнес »червоної шапочки» та її напарників,

або Торгівля в поїздах заборонена!

Гулівери “три на гривню”, кукурудзяні палички, газована вода - такий товар у вагонах електричок розходиться миттю. А чи знаєте ви, що, купуючи в електричці шоколадку, стаєте співучасником злочину?..

Варто знати, що торгівля у потягах (якщо це не вагон-ресторан) - заборонена! Попри те, вона процвітає, особливо в електричках. Наприклад, 60-річна жіночка в поїзді “Рівне-Шепетівка” торгує шоколадками з початку 90-тих років. І ніхто з правоохоронців їй не може дати ради - і до суду пані направляли, і штрафували, а вона все одно займається своєю справою! Таких, як “червона шапочка” (прізвисько дісталося від пасажирів, які помітили, що торговка ніколи не знімає червоного берета), - не менше п’ятнадцяти лише на станції Рівне.

Найчастіше торгашів можна зустріти у приміських потягах “Рівне-Львів”, “Рівне-Шепетівка”, “Рівне-Удрицьк”. Продають усе, що можна носити в руках, - цукерки, кукурудзяні палички, носові хустинки, шкарпетки, целофанові пакети, газовану воду, смажене насіння... Дехто навіть продає копчену ковбасу (куди дивиться санстанція!) та рибу. З компетентних джерел стало відомо, що торговці в електричках заробляють щодня не менше 20 гривень. І хоч міліція бореться з такими-от представниками торгівлі “з рук” - проводить рейди, затримує, направляє до суду - з настанням теплої пори це ремесло процвітає..

- Згідно зі статтею 160 адміністративного Кодексу України “Торгівля з рук в невстановлених місцях”, правопорушник карається штрафом у розмірі від 17 гривень і вище, - попереджає начальник міліції громадської безпеки лінійного відділу на станції Рівне Віктор САМОДРА. - Оскільки торгівля у вагонах залізничного транспорту заборонена, товар, який реалізовується в електричках, ніхто не перевіряє на якість. Він може бути простроченим і зіпсованим. І хоч ми усвідомлюємо, що повністю викорінити торгівлю в залізничному транспорті поки що нереально, просто попереджаємо пасажирів - у поїздах краще не купувати!

А якщо ви надумали теж почати свій бізнес із торгівлі в потягах, незважаючи на те, що це протизаконно, - обміркуйте, чи варто. Кожен торгаш в електричці має свою територію. Вас просто не впустять у вагон торгувати - це в кращому випадку. В гіршому - можуть побити. Розборки серед залізничних торгашів - не рідкість. Купуючи гулівер в електричці, навіть важко уявити, які пристрасті криються за цим усім...

30.03.2006Ольга ДОЛЯ



Рівне-Ракурс №10 від 30.03.2006p. 
На головну сторінку