Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №233 від 30.03.2006p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#На варті спокою - цілодобово!

Зліва направо: група затримання у складі міліціонера-кінолога, сержанта міліції Михайла Комара, молодшого інспектора, прапорщика міліції Олега Левчика, міліціонера-водія, прапорщика міліції Сергія Стельмаха

На місце виклику - за 2-5 хвилин

Державна служба охорони працює за європейською схемою

Про Державну службу охорони “РР” писала неодноразово. І недарма, адже для кожного з нас надзвичайно важать особиста безпека та спокій, збереження власного майна. А саме це гарантує і забезпечує Державна служба охорони. Що нового у ВДСО сьогодні? Нині, за словами головного спеціаліста групи технічної служби відділу Державної служби охорони УМВС України в Рівненській області Юрія БАЛАНЧИКА, триває впровадження нової системи роботи відділу ДСО - за європейською схемою.

Слід нагадати, що Державною службою охорони охоплено всі райони нашої області, - на сьогодні функціонують 14 пультів централізованого спостереження; майже в кожному районному центрі діють патрульні групи ВДСО.

- Суть системи полягає в тому, що пульт централізованого спостереження тепер буде один на область, і всі виклики надходитимуть туди, - розповідає Юрій Миколайович. - Це забезпечить координацію дій всіх нарядів з одного пульта централізованого спостереження.

Такий досвід уже випробувано в Здолбунівському міжрайонному відділенні ДСО. Нині там працює група реагування, проте всі дзвінки надходять на Рівненський пульт. Поступово з усіх районів, де є відділення ДСО, всі пульти під’єднуватимуться до Рівненського пульту централізованого спостереження. Подібні зміни відбуваються нині в Криму, Харкові, Чернігові. А в майбутньому централізований пульт буде один на Україну, що є аналогом пульту в Голландії. Словом, намагаємося йти в ногу з часом.

Власне пульт централізованого спостереження, на який після централізації надходитимуть сигнали тривоги з усієї області, функціонує понад 40 років і є свого роду “серцем” структури ДСО в Рівненській області. І саме від того, наскільки своєчасно зреагують оператори, які потім зв’язуються з мобільною групою, багато залежить. А сучасне обладнання, яким оснащений пульт, дозволяє забезпечувати надійну охорону всіх об’єктів, які знаходяться під їх опікою. До речі, не так давно відбулася модернізація пульту, система стала повністю комп’ютеризованою, - вже три роки поспіль оператори працюють на новому обладнанні.

- Під нашою охороною - об’єкти та майно всіх форм власності: банківські установи, магазини, аптеки, склади, бази, квартири громадян, - розповідає начальник пульту централізованого забезпечення відділу Державної служби охорони УМВС України в Рівненській області Олександр ЛУКАВЕНКО. - Ми супроводжуємо та охороняємо вантажі; касирів, які перевозять гроші та інші матеріальні цінності; гарантуємо особисту безпеку фізичних осіб; забезпечуємо охорону під час проведення культурно-масових, спортивних та інших видовищних заходів.

Усі об’єкти, які ми охороняємо, обладнані технічними засобами і підключені безпосередньо до пульту централізованого спостереження, куди, власне, й надходять сигнали тривоги. Оператори зв’язуються із оперативною групою затримання, яка миттєво, вже за 2-5 хвилин, прибуває на місце виклику. Оперативність забезпечує велика кількість машин, які цілодобово патрулюють по місту й увесь час напоготові.

Одним із головних напрямків діяльності пульту є охорона майна громадян.

- Ми працюємо на договірній основі і виконуємо весь комплекс робіт, - встановлюємо й підключаємо все необхідне якісне охоронне устаткування (сигналізацію, камери спостереження тощо), яке пройшло сертифікацію і, звісно ж, об’єкти знаходяться під постійною охороною. А коефіцієнт надійності служби становить 99,9 відсотка.

Сучасний світ, у якому ми живемо, вимагає постійного вдосконалення. Тож ми постійно рухаємося вперед, вдосконалюючись і забезпечуючи цим самим ще більш надійну охорону. Вже зараз, навіть якщо в клієнта немає телефонного зв’язку, - а в разі тривоги виклик надходить саме таким чином, - група затримання все одно прибуде вчасно, адже в блок передачі інформації монтується звичайний мобільний телефон, і сигнал передається через gsm-канал. А в найближчих планах – впровадження нового обладнання, яке забезпечить охорону ще й рухомих об’єктів, що сьогодні дуже актуально.

Адреса ВДСО: м.Рівне, вул. С.Бандери, 58, тел.: (0362) 63-66-53

30.03.2006Алла РОГАШКО



Рівне-Ракурс №10 від 30.03.2006p. 
На головну сторінку