Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №509 від 14.07.2011p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Роз’яснення

Водяний безліміт відключили

Водяний безліміт відключили

Нещодавно до редакції “РР” звернулася обурена рівнянка з рахунком на водопостачання та водовідведення. Сума, необхідна до сплати, вражала - 440 гривень. Басейн у неї вдома чи що? При розмові вдалося дізнатися, що пані Олена проживає у приватному секторі, має земельну ділянку та садок. За воду платить по рахунку оскільки і досі не має лічильника.

Між тим, містом проповзла інформація, що віднедавна “Рівнеоблводоканал” змушує рівнян платити за збільшеними тарифами, якщо у них є земельні ділянки, автомобілі та домашні тварини.

Щоб розставити всі крапки над “і” і зупинити непотрібні та неправдиві чутки, ми звернулися за коментарем до начальника “Рівнеоблводоканалу” Сергія ДЗЕЗИКА.

- Щороку з настанням поливального сезону витрати РОВКП ВКГ “Рівнеоблводоканал” за спожиту електроенергію додатково зростають, - розповідає Сергій Сергійович. - Не став винятком і 2011 рік. Для прикладу, у травні витрати на оплату енергоносіїв збільшилися до 15 відсотків, а це понад 200 тис. грн.

Причина одна - власники садово-городніх ділянок, в яких відсутній лічильник, усі дружно й щедро поливають питною водою землю, піклуючись про майбутній урожай. Водночас нарахування плати за полив викликало хвилю невдоволення та обурення з боку деяких абонентів, які й надалі розраховували споживати воду та не платити за це. Такий стан справ потребував негайного вирішення.

Відтак, згідно з законодавством, за відсутності у споживача приладу обліку води, нарахування плати за послуги має здійснюватись відповідно до установлених норм споживання, включаючи обсяги витрат води на інші цілі.

Тому на підприємстві розпочато й триває масштабна інвентаризація особистого підсобного господарства (у т.ч. поливних площ) мешканців приватного сектора. На підставі нових встановлених фактичних даних, у поливальний період нарахування місячної плати за послуги з водопостачання здійснюється відповідно до установлених норм споживання, включаючи обсяги витрат води на поливання зелених насаджень, прибудинкових територій, миття автотранспорту, ведення особистого підсобного господарства тощо.

Звертаю увагу на той факт, що нарахування за полив проводиться виключно тим мешканцям, які не мають лічильника обліку холодної води. І таке нарахування є цілком підставним і законним!

За таких умов РОВКП ВКГ “Рівнеоблводоканал” рекомендує своїм абонентам, які бажають сплачувати за фактично спожиту воду, встановити прилади обліку. У такому разі нарахування плати за надані послуги з водопостачання здійснюватиметься винятково за його показниками.

Примітка

Відповідно до Правил надання послуг з централізованого опалення, постачання холодної та гарячої води і водовідведення, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 21 липня 2005 р. N630, нарахування плати за надані послуги здійснюється згідно з показаннями засобів обліку води або затверджених нормативів (норм) споживання. У разі відсутності у квартирі (будинку садибного типу) засобів обліку води плата за послуги з централізованого постачання холодної води і водовідведення справляється згідно з установленими нормативами (нормами) споживання з розрахунку на одну особу та на ведення особистого підсобного господарства (п.21 Правил).

Нормами витрат води для споживачів населених пунктів Рівненської області, затвердженими розпорядженням голови Рівненської ОДА від 02.11.1995р. №177, та положеннями СНіП установлено об’єми витрат води на поливання зелених насаджень, прибудинкових територій, миття автотранспорту, ведення особистого підсобного господарства тощо.

14.07.2011



Рівне-Ракурс №10 від 14.07.2011p. 
На головну сторінку