Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №509 від 14.07.2011p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Протистояння

УДАР по Євтушенку

УДАР по Євтушенку

Наше провінційне партійне життя нагадує сімейні стосунки. Живе родина, сусіди бачать, як чоловік з жінкою ходять на роботу, в гості, в магазин. Все спокійно і буденно. Несподівано подружжя розлучається. Чому? Хто винен? Все це залишається, як правило, “за кадром”, і сусідській спільноті незрозумілим. За цією аналогією партійна діяльність також здебільшого проходить доволі інтимно, і про колізії в партійному осередку, крім його членів і наближених до парторганізації, мало кому відомо, принаймні до того моменту, коли конфлікт випливає назовні. При цьому зрозуміти глибинні причини протистояння дуже непросто навіть досвідченим політологам.

Яскравим прикладом є ситуація навколо керівника, або вже колишнього керівника виконкому Рівненської міської організації партії “Удар” Святослава Євтушенка.

На останній сесії міської ради голова виконкому Рівненської обласної організації політичної партії “УДАР Віталія Кличка” Олексій Муляренко виступив із неочікуваною для усіх заявою: “Святослава Євтушенка виключено з партії “Удар”. Пояснили це рішення просто - систематичне порушення партійної дисципліни та Статуту партії. На підставі цього партійці розпочали процес припинення депутатських повноважень Євтушенка шляхом проведення процедури відкликання депутата виборцями...

Аби прояснити ситуацію автор звернувся за коментарем до секретаря Рівнеради Андрія ГРЕ-ЩУКА.

- Мене ця заява здивувала. Рада не може за поданням партійної організації відкликати депутата. Згідно з нормами Закону, керівництво “Удару” повинно звернутися з таким клопотанням до територіальної виборчої комісії і вже вона прийматиме рішення.

Що ж до депутатської діяльності пана Євтушенка, то у мене як у секретаря ради до нього зауважень немає. Святослав активно працює в міськраді, відвідує кожне засідання, бере участь у дискусіях. Він очолює важливу і доволі складну транспортну комісію і проявив себе на цій непростій громадській роботі позитивно.

Відтак, загальна думка секретаря ради і одного з найбільш авторитетних депутатів міського парламенту пана Грещука щодо депутатської діяльності Святослава Євтушенка однозначно позитивна.

За подальшим коментарем ми звернулися до самого пана Євтушенка:

- Я взагалі шокований всім, що відбулося на останній сесії міської ради. Мене ніхто не попередив про виключення з партії. “Удар” вперше брав участь у виборах на Рівненщині і я, як перший номер у списку партії в міську раду, зробив все, аби донести до людей ідеї “Удару”, пояснити нашу позицію з ключових питань міського життя. Після обрання мене депутатом прагнув зробити все можливе, аби наші передвиборчі обіцянки не залишилися піаром, а були втілені в життя. Не мені судити наскільки за останні півроку моєї каденції це вдалося. Весь час перебування в партії активно працював для створення та зміцнення міського осередку “Удару”. Тож я не бачу причин для того, аби мене виключили з партії та відкликали з міської ради.

Можливо, головною причиною такого кроку є амбіції та особиста образа деяких діячів нашої партії. Однак, особисті емоції та неприязнь до мене - це аж ніяк не підстава для таких, м’яко кажучи, сумнівних заяв.

Від себе можу додати - міський “Удар” під керівництвом Святослава Євтушенка вдало, як для партії-новачка, провів минулу виборчу кампанію в міську раду і абсолютно заслужено виборов два мандати у Рівнераді. Сам пан Євтушенко під час перегонів працював активно і, що важливо, результативно. Далеко не про всі політичні сили, які брали участь у тій кампанії, можна це сказати. Як правило, партії таких активістів цінують, особливо напередодні старту вкрай важливих виборів до Верховної Ради. Відтак, заява, що пролунала на минулій сесії, виглядає більш ніж дивно.

Що стосується подальшої депутатської долі Святослава, то наразі нам не вдалося зв’язатися із керівництвом тервиборчкому і довідатися, чи надійшли до них документи від партії “Удар”. Наскільки нам відомо, ще ніколи в Україні подібна схема позбавлення депутата місцевої ради мандату не була здійснена на практиці...

14.07.2011Володимир КОНЄВ



Рівне-Ракурс №10 від 14.07.2011p. 
На головну сторінку