Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №509 від 14.07.2011p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Мотоспорт

Рівненський десант у Гаразджі

Рівненський десант у Гаразджі

28 червня на мотокросовій трасі в с.Гаразджа Луцького району сусідньої Волині відбулися змагання з мотокросу, присвячені Дню Конституції України. Ця траса відома давно, але останні 19 років там мотокросу не було. Свого часу на ній проходили етапи чемпіонатів України та СРСР у класі мотоциклів з колясками. Один з ветеранів, який був присутній того дня там, показував фотографії змагань 1982 року, коли у Гаразджі стартувало понад 30 екіпажів колясочників.

Організаторами змагань виступили місцева сільська рада та луцький мотоклуб “Любарт-Рейсінг”, президентом котрого є Сергій Прозоровський. Головним спонсором гонки став народний депутат України Анатолій Горбатюк. Ідейним натхненником та головним двигуном змагань був Віктор ПРОЗОРОВСЬКИЙ. Ця людина не новачок у мотоспорті, більше того - свого роду легенда. Адже він прекрасно знає техніку, неодноразово допомагав готувати двигуни не одному поколінню рівненських, і не лише, мотогонщиків - асів гаревої доріжки та іподромних мототрас.

На старт у Гаразджі вийшли гонщики у 6 класах мотоциклів. Змагання обслуговував квінтет рівненських суд-дів, їм допомагав Василь Юзепчук, котрий разом з багатьма учасниками конституційного мотокросу переїхав сюди з Ковеля, де напередодні два дні поспіль спортсмени змагалися у розіграші Кубка МАСЕС. Головним суддею змагань був Валерій Улицький (Рівне). Коментував гонку В’ячеслав Крижанівський.

У змаганнях 28 червня брали участь спортсмени з 5 країн - Білорусі, Росії, Німеччини, Польщі та України. Серед них і рівненські майстри мотокросу - Павло Бондарчук, Станіслав Огородник, Віктор Трофімов-молодший. Також на старт вийшли дві дівчини (одна з Росії - Валерія Ляпіна). Уболівальникам спідвею нагадаю, що того дня вони могли побачити і старти колишнього спідвеїста зі Львова Руслана Павлюка та молодшого брата Олега Романчука з Червонограду.

Змагання відкрив голова Луцької районної державної адміністрації Володимир Демчук.

Погода витримала паузу та дала можливість провести заплановані заїзди у всіх класах. Боротьба на трасі точилася запекло, була цікавою і безкомпромісною, адже учасники змагань вперше виступали тут. Падіння гонщики допускали також, як і юні учасники, так і досвідчені, а один із лідерів - Андрій Маханьков, у другому своєму заїзді допустив їх двічі. Спочатку на першому повороті після старту, давши суперникам певну фору, а потім, наздоганяючи їх, у запеклій боротьбі під час спроби вийти на 3-є місце, коли обидва гонщики після контакту опинилися на землі.

Рівняни не здобули призових місць, хоча Станіслав Огородник показав себе сп-равжнім бійцем, перебуваючи у лідерах в обох заїздах. Лише прикре падіння у другій половині змагань та тимчасові проблеми з технікою не дали йому можливості піднятися на п’єдестал пошани.

Цікаво було спостерігати за польськими учасниками змагань. В одного з них - Пьотра Качоровські (№527) на шоломі була розташована камера, що знімала проходження траси гонщиком. Вихованці люблінського мотоклубу “Екоклінкер” у розмові повідомили, що мотокрос у Польщі досить сильно розвинутий, але до спідвею вони стосунку зовсім не мають, незважаючи на те, що місцева команда бореться у Другій Польській лізі за призові місця.

Найближчим часом у Гаразджі розпочнеться будівництво та оснащення траси всім необхідним - адміністративне приміщення, душові, трибуни, вдосконалюватиметься стартова машина та фіксація проходження спортсменами кіл на трасі.

14.07.2011Ігор СОКОЛОВСЬКИЙ



Рівне-Ракурс №10 від 14.07.2011p. 
На головну сторінку