Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №510 від 21.07.2011p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Факт

Картопля за собівартістю

Створити на ринках Рівного торгові ряди для фермерів доручив в.о. голови ОДА Анатолій Юхименко начальникам управління економіки та агропромислового розвитку. Він наголосив, що агровиробникам необхідно якнайшвидше облаштувати місця для торгівлі, аби вони реалізовували вирощене, не чекаючи сільськогосподарських ярмарків. Зокрема, нині для фермерів потрібно реалізувати ранні овочі та ягоди, тому їм необхідно всіляко у цьому сприяти. Водночас рівняни зможуть придбати продукцію селян без переплат.

Тим часом аграрні менеджери в районах завершують ревізію овочесховищ, в яких виробники змогли б зберігати вирощене взимку. Нині для селян підшукали в усіх районах Рівненщини діючі картопле- та овочесховища, які утеплені та мають необхідне вентилювання. У них можна зберігати до 28 тисяч тонн агропродукції. Цих потужностей достатньо для перезимівлі 15 тисяч тонн картоплі та майже стільки ж овочів. Як свідчить торішня практика, цього вдосталь, зазначають у профільному управлінні.

Нині районні управління агропромислового розвитку розробляють логістичну та цінову політику. Тож фермерам пропонуватимуть найближчі овочесховища для оренди або ж викуповуватимуть залишки агропродукції, яку не розкупили на сільськогосподарських ярмарках. Цієї зими селяни не втратили овочепродукції, і так буде й надалі, запевнив Анатолій Юхименко. Він також додав, що цьогоріч агровиробникам запропонують найвигідніші умови для реалізації вирощеного.

21.07.2011



Рівне-Ракурс №10 від 21.07.2011p. 
На головну сторінку