Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №510 від 21.07.2011p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Сесія

“Текстильник” стане наш

Депутати підтримали протест прокурора на рішення про злиття двох закладів культури, чим майже поставили логічну крапку в конфлікті між МПК “Текстильник” та більярдним клубом “Піраміда”. Якщо не вдаватися детально у суть ситуації, то вже за деякий час міська влада нарешті зможе отримати у власність монолітний заклад культури, а відтак планувати його майбутню спрямованість.

- Ми зацікавлені у цьому протесті тому, що досягли мирової згоди з власником “Піраміди”. “Без судових рішень за процедурою, це неможливо”, - зазначив міський голова.

Наради із паном Жлуктенко - власником “Піраміди” - проводили тричі. Спершу за звільнення площі під більярдним клубом він вимагав 2 мільйони гривень, які місто мало віддавати протягом 12 років. Це б повністю заблокувало бюджет.

Зараз суд сам має визначити вартість майна, відомо, що вона чи не в чотири рази буде меншою, а віддаватимуть її лише три роки. Після того, як усі гроші будуть виплачені, місто стає повноправним власником Міського палацу культури.

- Через три роки “Текстильник” буде наш, - резюмував Володимир Хомко.

Наразі не до кінця зрозумілою залишається доля іншого комунального “вогнища культури” - Міського будинку культури, який знаходиться в парку ім.Шевченка. Вже кілька років його ремонтують, але кінця робіт ще не видно. За планами міської влади МБК та МПК “Текстильник” повинні були об’єднати в одне комунальне підприємство. Фактично після задоволення депутатами протесту прокуратури, це злиття скасували. Однак, яке б не було прийняте рішення, нашій міській влади потрібно визначитися з подальшою долею МБК. Мало того, що Будинок культури майже не функціонує, він через незавершеність ремонтних робіт руйнується. До того ж, його вигляд аж ніяк не прикрашає головний міський парк. Будемо сподіватися, що владі вдасться знайти рішення цієї проблеми і повернути місту ще один об’єкт культури.

Де у майбутньому базуватиметься “Піраміда” допоки невідомо, але претендувати може на будь-який спортивний осередок, позаяк саме більярд планують зробити олімпійським видом спорту.

21.07.2011



Рівне-Ракурс №10 від 21.07.2011p. 
На головну сторінку