Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №511 від 28.07.2011p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Проект

Тимчасово пересидимо

Сьогодні на обліку в міській службі у справах дітей перебуває 200 дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування. Крім того, у Рівному в сім’ях опікунів, піклувальників проживає 41 дитина, що прибула з інших регіонів області та України.

За словами начальника служби у справах дітей Андрія МіщенІ, основним джерелом сирітства у Рівному є неблагополучні сім’ї, а відтак переважає саме соціальне, а не біологічне сирітство.

З усієї когорти 60 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування мають право власності на житло, 112 - житло на умовах користування, 28 - не мають житла, 6 - перебуває на квартирному обліку.

Міський голова Володимир Хомко поставив завдання перед управлінням житлово-комунального господарства знайти можливість та виділити соціальне житло для трьох дітей, яким цьогоріч виповнюється 18 років. Один хлопець, який виховується у будинку сімейного типу, певний час проживатиме у кімнаті гуртожитка, де навчатиметься; дівчина закінчує Олександрійську школу-інтернат, а третій хлопчина-сирота, от-от вийде з колонії.

От тільки тепер, згідно з законодавством, влада вже не може розраховувати на квартири у новобудовах. Тому на думку чиновників спала геніальна ідея - будівництво маневрових гуртожитків. Пілотний проект вже готують. Туди відселять мешканців аварійного будинку на вулиці Кіквідзе, який хочуть реконструювати. Після капітального ремонту люди повернуться до своїх домівок.

Тим часом новозбудований гуртожиток залишиться у маневровому фонді міста і використовуватиметься для тимчасового поселення людей у виняткових чи надзвичайних випадках.

Будуватимуть за канадською технологією, силами місцевої фірми. Будівля буде розрахована на 40 кімнат, однак на постійне проживання нікого не поселятимуть.

Поки готується проект, чиновники вже підрахували, що це задоволення обійдеться місту у півмільйона гривень. Тим не менше, вже наступного року гуртожиток почне функціонувати.

28.07.2011Любов Романюк



Рівне-Ракурс №10 від 28.07.2011p. 
На головну сторінку