Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №511 від 28.07.2011p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Консультація

Вхідні ворота інфекції

Вхідні ворота інфекції

У літературі давньоримська Венера - насамперед богиня любовної пристрасті, родючості/плодючості, мати Амура. Недарма сучасні підприємці-медики приватні кабінети венерологічно-гінекологічного профілю часто називають “Венера”, промовисто ототожнюючи кохання з хворобами їхнього напряму.

І хоча венерологічні проблеми підстерігають необачну людину завжди, все ж саме літо, пора відпочинку, що знижує самоконтроль, є сезоном шкірно-венерологічних хвороб, пік яких сягає кінця відпусток.

- Венерологічні хвороби - це хвороби, які зазвичай передаються статевим шляхом і які належать до групи інфекційних, - пояснює тему акушер-гінеколог жіночої консультації №2 рівненської міської поліклініки Людмила КОЗЬМІНА. - Із тридцяти відомих венеричних хвороб деякі мають безсимптомний перебіг і люди можуть навіть не підозрювати, що вони хворі. Найчастіше вражається слизова оболонка статевих органів, які є вхідними воротами для венеричних інфекції.

Венеричними хворобами можна заразитися при статевому контакті (гонорея, тріхомоніаз, хламідіоз, генітальний герпес), хоча деякі передаються і при побутовому контакті, наприклад, сифіліс.

- Вкажіть, будь ласка, симптоми, коли хутенько треба бігти до лікаря.

- Загальними симптомами, при яки потрібно негайно звернутися до лікаря-гінеколога для жінок, уролога для чоловіків або ж венеролога є: незвичайний запах із піхви, дивні виділення у жінок; болісні відчуття в глибині піхви під час статевого акту. У чоловіків - відчуття печії та біль при сечопуску; біль унизу живота, свербіж в області зовнішніх статевих органів; кровотеча зі статевих органів; висипка, почервоніння, ущільнення, набряк статевих органів.

- Як захистити себе від венеричних стріл-хвороб?

- Постійний партнер у сексі - це природний шлях захисту від венеричних хвороб, який давно й надійно себе зарекомендував. Якщо в людини кілька статевих партнерів, щоб уникнути зараження або знизити ризик, слід дотримуватися таких рекомендацій: необхідно оглянути статеві органи та місця навколо них вашого партнера. Якщо ви помітили висипку, садна, почервоніння, не характерні виділення на статевих органах - у жодному разі не можна вступати у статеві стосунки.

При застосуванні сексуальних іграшок необхідно, щоб вони належали лише вам.

Завжди використовуйте презерватив. На сьогодні презерватив - це найпростіший та найефективніший штучний захист. Користуйтеся контрацептивними пастами, ліками, кремами, позаяк вони вбивають деякі мікроби, які викликають хвороби, що передаються статевим шляхом.

Намагайтеся проходити обстеження на виявлення венеричних хвороб під час щорічних медичних обстежень. Якщо у людини більше, аніж один статевий партнер, такі обстеження слід проходити не рідше одного разу на півроку.

Якщо ви таки заразилися, не лякайтеся і не відтягуйте відвідання лікаря. Краще робити це разом із вашим партером, уникаючи взаємних образ. Нагадаю, що існують спеціальні заклади для лікування хвороб, які передаються статевим шляхом, - шкірно-венерологічні диспансери, жіночі консультації.

Відтак не займайтеся самолікуванням та не сподівайтеся, що хвороба пройде сама по собі.

28.07.2011



Рівне-Ракурс №10 від 28.07.2011p. 
На головну сторінку