Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №511 від 28.07.2011p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Інфекційне життя

Сальмонельоз у Рівному

З настанням спекотного літнього періоду, загострилась епідситуація з захворюваності на сальмонельоз серед мешканців м.Рівне. Епідситуація з сальмонельозу є неблагополучною. Реєструвався прогнозований закономірний сезонний підйом. Підвищена захворюваність на сальмонельоз пов’язана з сезонною періодичністю, активізацією збудника.

У першому півріччі 2011 року зареєстровано 56 випадків сальмонельозу (проти 37 у першому півріччі 2010 року), реєструється ріст захворюваності на сальмонельоз на 52,3%. Показник захворюваності становить 22,7 на 100 тисяч населення і є вищим від середньообласного вдвічі.

З січня поточного року спостерігалася тенденція до збільшення захворюваності на сальмонельоз. Яскравий приклад, який призвів до масового отруєння рівнян, навела завідувачка епідвідділу Рівненської міської СЕС Ольга РОМАНЧУК. У травні поточного року зареєстроване групове захворювання на сальмонельоз серед 8 осіб, які святкували 15.05.11 року весілля в кафе-барі “Ольвія” на вул.Соборна, 404А. Основними причинами групового захворювання є приготування страв випадковими особами в домашніх умовах, які не дотримувались елементарних правил особистої гігієни, порушували технологію приготування страв, зберігали харчові продукти в антисанітарних умовах та без належного температурного режиму, необізнаність населення. Причиною виникнення спалаху стала принесена в кафе-бар копчена курка домашнього приготування, яка була на смак, зі слів захворівших, прокисла, з кров’ю, а також рибне асорті, яке принесене і нарізане замовниками весілля, придбане в торговому центрі в торговій точці №33, з якого виділена Sl. enteritydis.

28.07.2011



Рівне-Ракурс №10 від 28.07.2011p. 
На головну сторінку