Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №513 від 12.08.2011p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Удосконалення

Водіям показують кіно

Водіям показують кіно

Реконструйовану до ЄВРО-2012 автодорогу “Київ-Чоп” між селами Птича та Верба у Дубенському районі удосконалюють. Впродовж липня тільки на одній ділянці цієї траси сталося кілька ДТП, в яких травмувалося 12 людей, а одна - загинула.

Попереджувальні знаки, що зобов’язують водіїв знизити швидкість на даній ділянці дороги, часто ігнорують. А між тим, віраж у цьому місці був побудований з урахуванням швидкості транспортного засобу у 70 км/год. Вхід в затяжний поворот з переходом на дорогу 2-ї категорії зі швидкістю удвічі більше за рекомендовану змушує водіїв, що проігнорували вимоги дорожніх знаків, екстрено гальмувати. Але навіть аварійне гальмування допомагає не завжди і не всім.

Відтак, на цьому місці вже встановили додаткові шумові смуги, щоб привернути увагу всіх водіїв до небезпечного повороту. Дорожні знаки, котрі лише рекомендували водіям рухатись зі швидкістю 70 кілометрів за годину, змінили на ті, що зобов’язують рухатись зі швидкістю не більше 70-ти.

Для того, щоб заздалегідь адаптувати водіїв до зміни швидкісного режиму та переходу на двосторонній рух, на прямій ділянці перед небезпечним віражем уже перекрили одну смугу дороги першої категорії. Це дозволило значно знизити небезпечну швидкість.

Водіям, які перевищують максимально дозволену швидкість, показують відеоролики з кадрами ДТП, що сталися нещодавно саме у цьому місці. Правоохоронці сподіваються у такий спосіб вплинути на свідомість порушників та не допустити подібних ДТП. Адже завжди краще навчатися на чужих помилках.

12.08.2011



Рівне-Ракурс №10 від 12.08.2011p. 
На головну сторінку