Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №234 від 06.04.2006p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Дива, та й годі!

Такий вигляд має вічний двигун Борисенка

PERPETUUM MOBILE винайшов... рівнянин

Вічний двигун на балконі восьмого поверху

Нещодавно в редакцію “Рівне-Ракурсу” зателефонував дослідник-конструктор Олексій Борисенко й поділився з журналістами цікавою новиною: у нього на балконі з’явився вічний двигун, так званий PERPETUUM MOBILE, який тисячі років намагаються винайти науковці, але безрезультатно...

“Напевно, жартує Олексій Анатолійович,” - перше, що спало на думку журналісту “РР”. - Про який вічний двигун може йти мова, якщо навіть сучасні науковці безсилі розгадати його таємницю, подібно середньовічним алхімікам, які не одне століття марили золотом, здобутим у лабораторних умовах? Не може бути, що в Рівному раптом відбулася своєрідна “еврика!”

Попри те, завітавши додому до конструктора, на балконі побачила цікаву конструкцію з пляшок “Острозької” з пластмасовими вітрячками всередині. Загалом вічний двигун Борисенка мав такий вигляд: з чотирьох дволітрових пластмасових пляшок конструктор змайстрував трубу. Підвісив її до балконної рами. А ще з однієї пластмасової пляшки виготовив два вітрячки, подібно дитячій іграшці. Одного прикріпив у трубі зверху, другого - знизу. І що ви думаєте? Вони крутяться без електрики, дії вітру, гідро- чи сонячної енергії!

- Все так просто з першого погляду. Дивно... Невже видатні науковці не могли б додуматися до такого?..

- Я вже пояснював принцип дії тяги (див “РР” за 16 лютого 2006 року “Чому в старих котельнях крутяться здохлі коти?”). Тобто в трубі, зробленій з будь-якого матеріалу, діє тяга від перепаду тиску. Вона змушує предмети, які знаходяться всередині, здійснювати кругові маневри. Вітряк, поміщений у трубу, крутиться і при цьому не використовує паливної енергії. Навпаки, утворює її від механічного руху повітря.

- І якщо до цього вітряка під’єднати генератор (виробник енергії), то людство матиме освітлення, тепло тощо.

Я показав, що це можливо, шляхом найпростішої конструкції, яку можна зробити в домашніх умовах. Мої саморобні вітряки крутяться вже більше місяця і будуть вічно крутитися, доки я не зруйную конструкцію. Вічний двигун винайдений! Не вірите? А ви спробуйте й собі в домашніх умовах зробити подібний дослід. Для цього потрібні, всього-на-всього, кілька пластикових пляшок...

06.04.2006Ольга ДОЛЯ

Перші спроби створити вічний двигун датуються ХIII сторіччям. У Франції в 1775 році Академія наук вирішила не брати до розгляду такі винаходи, вважаючи їх безперспективними та нереальними

Державний департамент інтелектуальної власності України в 2004 році видав чернігівцю Василю Беці патент на винахід з назвою “Саморухомий механізм”.

Саморухомий механізм Беці - це прилад-колесо, яке крутиться за рахунок гравітації (земного тяжіння) та взаємодії магнітів. На думку дослідника, винахід дасть можливість розв’язати багато світових проблем, адже може давати екологічно чисту енергію.



Рівне-Ракурс №10 від 06.04.2006p. 
На головну сторінку