Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №513 від 12.08.2011p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Фотоальбом

“КОЗАЦЬКІ МОГИЛИ” Анатолія Мізерного

“КОЗАЦЬКІ МОГИЛИ” Анатолія Мізерного

Щороку тисячі шанувальників національної історії з багатьох регіонів України, гостей із сусідньої Польщі та інших країн приїздять у село Пляшева, що в Радивилівському районі Рівненської області, щоб віддати шану загиблим героям. Тут, на кордоні трьох областей - Рівненської, Волинської та Львівської - 1651 року відбулася одна з найбільших битв періоду Визвольної війни. Цьогоріч виповнюється 360 років з тих пір, коли у пекельному герці тут зійшлися дві величезні армії. З нагоди цієї події підготовлений до друку фотоальбом “КОЗАЦЬКІ МОГИЛИ”.

Перші експрес-презентації фотоальбому відбулися під час проведення науково-практичної конференції “Берестецька битва в історії України” в селі Острів, а також у Дні пам’яті героїв та святкування 360-ої річниці битви.

У книзі відтворені унікальні історичні, архітектурні та мистецькі пам’ятки, що стосуються яскравих героїчних і водночас трагічних сторінок періоду Визвольної боротьби українського народу під проводом гетьмана Богдана Хмельницького. Основою книги є відображення подій, пов’язаних з битвою під Берестечком.

Фотокнига знайомить невибагливого мандрівника, історика чи краєзнавця із Національним історико-меморіальним заповідником “Поле Берестецької битви”, козацьким меморіалом, котрий створений на місці битви, розкриває сторінки героїчної боротьби козаків та селян проти шляхетського поневолення. Автор поведе поціновувачів української історії меморіальними місцями, пов’язаними з перебігом тих історичних подій, запропонує своєрідні віртуальні відвідини Свято-Михайлівського та Свято-Георгіївського храмів, розташованих на острові Журавлиха, відкриє широченну палітру експозиції музею, що створює чітке уявлення про козацьку минувшину.

Окремою темою видання є моменти святкування Днів пам’яті героїв Берестецької битви у різні роки, пошанування героїв-козаків духівництвом, українськими патріотами, митцями, усіма, кому небайдужа національна єдність і свобода. Фотоальбом супроводжується відтворенням мальовничих краєвидів тутешніх місць, зображенням унікальної флори та фауни, що робить видання водночас цікавим, мистецьким і пізнавальним.

12.08.2011



Рівне-Ракурс №10 від 12.08.2011p. 
На головну сторінку