Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №234 від 06.04.2006p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Гімнастика

Є з кого брати приклад нашим юним гімнасткам

Свято грації та краси

Аліна Кабаєва, Ірина Чащіна, Ганна Бессонова (на фото), Тамара Єрофеєва, Катерина Серебрянська – ці імена видатних вітчизняних гімнасток сьогодні відомі всьому світові. Але колись усі вони були всього-на-всього юними перспективними даруваннями. А тепер, завдяки наполегливим тренуванням і непереборному бажанню досягти Олімпу, стали зірками спорту світової величини.

Заходи на кшталт відкритого чемпіонату області з художньої гімнастики, що пройшов першого та другого квітня у спортзалі облради фізкультурно-спортивного товариства “Україна”, є своєрідною кузнею таких молодих талантів в Україні. Переоцінити важливість проведення таких змагань неможливо, адже саме тут майбутні зірки спорту набувають необхідного досвіду та впевненості в собі.

На відкритому чемпіонаті Рівненської області молоді гімнастки змагалися у виступах без предмета, а також у володінні скакалкою, обручем і м’ячем (розряд юного гімнаста) та, крім цього, булавами і стрічкою (всі інші розряди). Спортсменки виконували майже акробатичні етюди, намагаючись завоювати головні нагороди змагань.

Індивідуальні, неповторні костюми, оригінальність виступів, посмішки перемоги і сльози невдачі - ось невід’ємні складові свята грації та краси.

- Художня гімнастика - нелегке вподобання, - ділиться думками одна з учасниць змагань Юлія Ковальова, - щоб досягнути навіть найменшого успіху, треба дуже довго й наполегливо тренуватися. Інколи, звісно, буває важко, та все одно цей спорт мені дуже подобається. Гімнастикою займаюся вже шість років, за цей час завоювала чимало нагород, але сподіваюся, головні мої досягнення ще попереду.

За словами тренера команди з Черкас та члена журі Вікторії Хмуртівської, ідеально виступити на такому чемпіонаті дуже важко.

- Ми оцінювали учасниць за такими критеріями, як техніка (рухи тіла), артистика (поводження з предметом) та рівень виконання (кількість помилок). Проте така підготовка гімнасткам просто необхідна. Наша команда щороку бере участь у п’яти-семи подібних змаганнях (зокрема, відкритих першостях областей).

На думку тренера-викладача ОК ДЮСШ “Авангард” Наталії Шельчук, турнір було проведено на високому, як для Західного регіону, рівні. В змаганнях брали участь досить сильні команди, укомплектовані титулованими спортсменками, переможницями своїх областей.

Крім рівненських команд ОК ДЮСШ “Авангард” і Палацу дітей та молоді, у турнірі брали участь гості з Черкас, Львова, Луцька і Ужгорода.

Серед майстрів спорту друге місце посіла Ганна Тарасюк, третє - Ольга Беркащук, обоє - вихованки ДЮСШ “Авангард” (м.Рівне); серед кандидатів у майстри спорту друге місце зайняла Євгенія Єремейчук (Рівне, ОК ДЮСШ “Авангард”). У розряді юний гімнаст друге місце виборола Олександра Лавренюк (Рівне, ПДМ).

06.04.2006Роман Свирида



Рівне-Ракурс №10 від 06.04.2006p. 
На головну сторінку