Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №516 від 01.09.2011p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Точка зору

Час працює на Україну - впевнений Віктор Матчук

Невдовзі після Дня Незалежності та Дня міста Рівне автор зустрівся з народним депутатом Віктором Матчуком і попросив його поділитися із читачами нашої газети думками про шляхи розвитку країни та нашого місцевого самоврядування.

- Найголовніше, кожен новий день працює на Державу. За ці двадцять років виросло нове покоління, яке вже не пам’ятає Радянського Союзу. Ці люди не мають того ідеологічного багажу, який щоденно нав’язувала тотальна пропаганда. Вони здебільшого не ділять Україну на Схід та Захід. Саме за цими людьми майбутнє і я щиро вірю в те, що за п’ять-десять років вона змінить нинішнє покоління політиків. Сьогодні ми спостерігаємо досить цікаву ситуацію. Згідно з результатами соціологічних опитувань, рейтинг довіри до нинішньої влади невпинно падає. Це зрозуміло та цілком закономірно. Однак рейтинг опозиції не зростає. Тобто, значна частина населення бачить у нинішній опозиції минулу владу, яка хоче собі повернути її. Таким чином недовіра як до влади, так і до опозиції дає шанс на те, що через певний проміжок часу прийдуть на політичну сцену нові гравці, які, я в цьому впевнений, будуватимуть цивілізовану європейську Україну. Країну, де добре буде не сотні олігархів, а десяткам мільйонів простих українців.

- Що стосується самоврядування, то я вважаю, що його повноваження в нас явно недостатні. Це стосується усіх гілок самоврядування - від маленької сільради до найбільшого міста. Фактично, в нас існує і, що важливіше, посилюється централізм, коли кошти централізовано опиняються в держбюджеті, а вже потім якась частина з них повертається до органів місцевої влади. Так було за часів існування СРСР. До чого це призвело, ми пам’ятаємо. Однак, треба прагнути і йти до того, що проблеми громад вирішуватимуться на місцях тими керівниками, які їх розуміють і бачать набагато краще, ніж столичні чиновники.

01.09.2011Володимир КОНЄВ



Рівне-Ракурс №10 від 01.09.2011p. 
На головну сторінку