Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №516 від 01.09.2011p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Новини області

Сирітство - виліковне

Нині фахівці служби у справах дітей ОДА проводять інформаційну кампанію щодо усиновлення сиріт та позбавлених батьківського піклування. Загалом в області проживає 1787 таких дітей. 90 відсотків із них охоплено сімейними формами виховання. Найвищий показник у Кузнецовську, а також Березнівському та Острозькому районах.

На Рівненщині налічується 48 прийомних сімей, дві з них створили цьогоріч у Радивилівському та Рівненському районах. Також в області діє 18 дитячих будинків сімейного типу. Тим часом цьогоріч нові родини знайшли вже 22 малюки.

Хлібороби запрошують на обжинки

Традиційне вшанування хлібодарів області цього року відбуватиметься у Костополі. Обжинки святкуватимуть 3 вересня. За словами першого заступника голови ОДА Анатолія Юхименка, цьогоріч дійство буде цікавим не лише для сільгоспвиробників, але й для гостей. Чи не вперше хлібороби усіх 16 районів Рівненщини представлять спіль-ний загальнообласний коровай та сніп. Найкращі жниварі краю отримають нагороди. Відбудуться змагання між районними куренями, оформленими у поліських традиціях. Гості розважатимуть під час концерту програмою, а також спортивними змаганнями, на кшталт штовхання воза з зерном чи піднімання бочки з пивом. Охочих пригощатимуть традиційними стравами поліської кухні.

Свавілля не буде!

На засіданні правління Рівненського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності голова правління Світлана Сад висловила незадоволення неправомірною системою перекваліфікації виробничого травматизму під невиробничий. За її словами, від такої ганебної практики нині найбільше страждають люди.

Сьогодні у фонді є інформація про те, що керівники підприємств, залякуючи, примушують постраждалих на виробництві людей відмовлятися від претензій до підприємства (визнавати травму як невиробничу). Адже таким чином працівник втрачає значні кошти, які могли б піти на лікування.

Регіональний центр променевої терапії - відкрили

У церемонії відкриття Центру променевої терапії Рівненського обласного онкологічного диспансеру взяв участь сам Гарант держави. Нове дороговартісне обладнання для Рівненщини придбав фонд Ріната Ахметова “Розвиток України”. У медзакладі встановлено лінійний прискорювач, сучасний комп’ютерний томограф та інше обладнання для проведення променевої терапії і діагностики раку. Обслуговуватимуть онкохворих 22 фахівці, які пройшли навчання і стажування за кордоном. У центрі променевої терапії зможуть лікуватися не лише жителі Рівненщини, а й пацієнти із сусідніх областей.

01.09.2011



Рівне-Ракурс №10 від 01.09.2011p. 
На головну сторінку