Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №234 від 06.04.2006p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Книжкова поличка

Легенди та билиці від Михайла Степанюка

Легенди та билиці від Михайла Степанюка

Багатьом мешканцям Рівненщини добре знайоме це ім’я. Плідно працюючи на відповідальній посаді заступника генерального директора спільного українсько-канадського підприємства “Консюмерс-Скло-Зоря”, Михайло Іванович Степанюк знаходить час та енергію для активної творчої діяльності.

Нещодавно в обласному видавництві “Азалія” вийшли друком його дві нові книжки. (Нагадаємо читачам, що попередні дев’ять побачили світ впродовж останнього десятиріччя).

В основу книжечки для дітей під назвою “Поліські легенди” краєзнавець поклав оповідки старожилів села Грабів, де нині мешкає, та перекази, які побутують на малій батьківщині письменника – селі Жильжа Костопільського району. На сторінках збірки маленькі читачі зустрінуться з історичними та вигаданими постатями: волинським князем Васильком, королем Данилом Галицьким, козацьким полковником Іваном Богуном та його коханою Ганною. Зацікавить малюків і розповідь про героїчні вчинки розумного та вірного собаки Сірка, примусить замислитися та поспівчувати вірному другу людини.

Збірка “РеФормальні билиці”, адресована дорослому читачу, містить віршовані твори, у яких автор відтворює реалії нашого сьогодення через призму сатири та гумору. Гострими памфлетами та дотепними байками відгукнувся автор на злободенні події у світі політики. Його ліричні вірші проникнуті любов’ю до рідної землі, болем та турботою про долю простих людей, що трудяться на ній.

Гадаємо, поетичні рядки, глибоко вистраждані Михайлом Степанюком, знайдуть відгук у серцях небайдужих читачів.

06.04.2006Валентина Захарова



Рівне-Ракурс №10 від 06.04.2006p. 
На головну сторінку