Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №517 від 08.09.2011p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Міжнародний турнір

У “Мирі” проходить чемпіонат світу з шашок

У Рівному триває чемпіонат світу з міжнародних шашок серед жінок. За звання чемпіонки змагаються 14 шахісток із дев’яти країн світу.

Так, крім чотирьох українок, серед яких і чотириразова чемпіонка світу Дар’я Ткаченко, участь у змаганнях беруть представниці з таких держав світу, як Росія, Білорусь, США, Латвія, Литва, Польща та Узбекистан. Це вже другий турнір подібного ґатунку на території нашої області. 14 років тому в Рівному проходив чемпіонат світу з шашок - 64, але за звання кращого тоді змагалися чоловіки. На відкритті чемпіонату президент міжнародної федерації шашок Гарі Оттен зазначив, що задоволений рівнем підготовки та організації. Самі ж змагання охарактеризував, як повноцінні, адже участь у цьогорічному чемпіонаті беруть 14 найсильніших шахісток світу.

Стартували змагання у неділю й відбуватимуться впродовж двох тижнів у приміщенні готелю “Мир”, а вже 18 вересня стануть відомими імена переможниць та призерів чемпіонату. Спостерігати за шашковими баталіями зможуть усі охочі, адже ігри проходитимуть на сучасних електронних дошках, які спеціально привезли у Рівне за дві тисячі кілометрів, та ще й з використанням веб-камер. А це дозволить транслювати змагання в он-лайн режимі. Тож стежити за перебігом чемпіонату зможуть в усіх куточках світу. Натомість заступник голови облдержадміністрації, голова організаційного комітету Олексій Губанов констатував, що будь-який захід такого рівня - дуже важлива справа, адже це гарна нагода популяризувати регіон, оскільки приїздить чимало людей, які донині не були ні на Рівненщині, ні в Україні.

Тож у вільні від змагань дні спортсменок планують познайомити з Поліським краєм. Вони відвідають Пересопницю, Острог, Дубно та інші туристичні об’єкти Рівненщини.

08.09.2011Андрій ЄЩЕНКО



Рівне-Ракурс №10 від 08.09.2011p. 
На головну сторінку