Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №518 від 15.09.2011p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Фініш

Салецькі виграли “Сімейні перегони”

На Рівненщині завершилася спортивно-інтелектуальна гра, аналогів якій в Україні немає. Проект ініціював заступник голови ОДА Олексій Губанов, а учасниками були родини з усієї області.

У спритності та у кмітливості команди змагалися упродовж року. Майже 30 тисяч краян спробували себе у спортивно-інтелектуальній грі, серед яких були як діти-дошкільнята, так і дідусі, що вирішили допомогти дітям та внукам здобувати перемогу. У результаті у суперфіналі змагалися дванадцять сімей-команд.

Завершальні змагання “Сімейних перегонів” відбулися у День фізичної культури і спорту в Кузнецовську. Тож найспортивніші родини краю вправлялися у чотирьох естафетах. За умовами гри сімейна команда повинна була налічувати 3 людини. До того ж, діти мали бути шкільного віку. До речі, серед гравців була й Людмила Шолопака, спортсменка-легкоатлетка, що брала участь в Олімпійських іграх 1996 року. У її команді за перемогу змагалися старший син та брат.

Розпочали змагання чоловіки. У велетенських боксерських рукавицях вони мали битися навкулачки. Тож на півгодини стадіон перетворився на ринг. Кращим боксером став Олександр Салецький. “Для мене цей конкурс виявився чи не найцікавішим, - ділиться враженнями учасник, - лише заради цього варто було потрапити у суперфінал. Суперники доволі сильні, тож моя перемога в конкурсі від цього більш цінна. За фахом я вчитель фізкультури, тому такі проекти мені цікаві й близькі”.

Потому й батьки, й діти стали футболістами. Щоправда, серед обов’язкових аксесуарів були величезні кросівки. Та й “футбольний м’яч” виявився значно більшим від стандартного. Пізніше ж на гравців чекала “Незвичайна подорож” - вони змагалися у тому, хто швидше котитиме надувне колесо, будучи всередині конструкції. А під час останньої, найкумеднішої естафети, уся сім’я бігала наввипередки, одягнувши троє штанів, що були скріплені між собою.

У результаті кращою із кращих стала родини Салецьких із Радивилівського району, Жакунів із Дубровицького та Гончарів із Володимирецького.

15.09.2011



Рівне-Ракурс №10 від 15.09.2011p. 
На головну сторінку