Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №234 від 06.04.2006p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Герой-рятувальник року

Пенсіонер врятував трьох школярів

Пенсіонер врятував трьох школярів

Минулої п’ятниці близько шостої години вечора мешканець райцентру Березне Іван Галагуз, проїжджаючи на підводі у своїх справах неподалік річки Случ, побачив натовп. Під’їхавши ближче, Іван Артемович дізнався від селян, що троє хлопчаків опинилися серед водяної стихії...

Виявляється, троє школярів поїхали велосипедами в березовий гай заготовляти сік. За цей час вода в річці різко піднялася та затопила все навкруги, відрізавши дітям шлях до суші. Бовтаючись у воді по шию, хлопчики дісталися невеличкого острівця і почали кликати на допомогу. До берега було майже 30 метрів, і ніхто з дорослих не наважувався допомогти дітям.

Іван Галагуз, не гаючи ні хвилини, вирушив на своїй підводі рятувати хлопців. Підвода з конем декілька разів майже повністю пірнала під воду. Проте чоловік не звертав на це уваги – діти потребували негайної допомоги. Діставшись острівця, мужній чоловік посадив дітей на підводу та тим же шляхом, не поспішаючи, повернувся на суходіл.

Дізнавшись про цей випадок, керівництво Головного управління МНС України в Рівненській області висловило щиру подяку 63-річному пенсіонеру Івану Галагузу за відважний вчинок та вирішило подати його кандидатуру на звання лауреата Всеукраїнської акції “Герой-рятувальник року”.

06.04.2006Прес-служба управління з питань НС та ЦЗН Рівненської ОДА



Рівне-Ракурс №10 від 06.04.2006p. 
На головну сторінку