Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №518 від 15.09.2011p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Здобутки

Коблево і Божоле об’єдналися узами “винного побратимства”

Коблево і Божоле об’єдналися узами “винного побратимства”

Достеменно відомо - 46-а паралель, опоясуючи земну кулю, з’єднує два знаменитих виноробних регіони: українське Коблево і французьке Божоле. Однак не тільки координатна лінія на карті об’єднує ці найбільші центри виробництва сонячного нектару. 3 вересня лідери виноробства двох країн скріпили свій партнерський союз узами побратимства.

Для того, щоб створити по-справжньому якісне вино, необхідний не тільки хороший виноград та сучасне обладнання з його переробки, а й передові підходи до виробництва. Розуміючи це, лідер українського ринку натуральних вин - підприємство “Коблево” - звернувся до прогресивного досвіду інших країн, залучаючи кращих зарубіжних фахівців для отримання нових знань і виноробних навичок. Так, одним з основних напрямків міжнародного співробітництва українців стала Франція та її знаменитий виноробний регіон Божоле. Цей вибір не можна назвати випадковим: Божоле і Коблево об’єднує багато чого.

- По-перше, обидва регіони є популярними у своїх країнах центрами натурального виноробства, - зазначив генеральний директор асоціації виноробів Божоле Inter Beaujolais Жан БУРЖАД. - По-друге, і Божоле, і Коблево спеціалізуються на виробництві молодих (ординарних) вин. І, нарешті, дуже символічним є те, що українське Коблево і французьке Божоле розташовані на одній широті - 46-ій паралелі.

В ознаменування початку професійних і побратимських зв’язків між знаменитими центрами виноробства на території українського винзаводу було урочисто відкрито пам’ятну стелу.

Французькі колеги високо оцінили професійні здобутки українського підприємства, особливо були вражені потужністю і масштабами виробництва. На сьогоднішній день сировинна база Коблево становить понад 2500 га виноградників, до яких цього року планується висадити додатково ще близько 120 га. Таким чином тут дбають не тільки про сьогоднішні обсяги виробництва вина, а й закладають основу для збільшення майбутніх урожаїв. Не забувають на підприємстві і про технічне оснащення.

- Нині на майданчику заводу зводиться новий цех, який дозволить збільшити виробничі потужності в кілька разів, - коментує голова правління ВАТ “Коблево” Віра КОЗЛІВСЬКА. - Площа нового цеху дасть можливість розмістити в ньому чотири сучасні високошвидкісні лінії розливу вина. Оцінити ж натуральність вин “Коблево”, що називається, на смак і колір французькі гості змогли на професійній дегустації.

- Мені дуже сподобалися вина “Коблево”, - зазначив Жан Буржад. - Це божественне поєднання щедрості природи і професіоналізму виноробів.

У найближчому майбутньому “Коблево” обіцяє порадувати шанувальників натуральних вин безліччю цікавих новинок.

15.09.2011



Рівне-Ракурс №10 від 15.09.2011p. 
На головну сторінку