Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №519 від 22.09.2011p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#До свята

Фарміндустрія

Кілька днів тому українські фармацевти відзначили День своєї професії.

За статистикою, за останні два роки на Рівненщині відкрито 46 аптечних кіосків, 13 із яких у сільській місцевості. Усього в області їх функціонує 430. Упродовж останніх років більшість аптек беруть участь у соціальних програмах - надають знижки ветеранам, інвалідам, постраждалим у наслідок аварії на ЧАЕС, багатодітним родинам. Під час урочистостей із нагоди Дня фармацевтичного працівника державні чиновники Світлана Сад та Михайло Кривко привітали фахівців галузі, яких налічується дві тисячі. Звісно, кращим з них вручили нагороди.

Як ми вже писали раніше, Держслужба України з лікарських засобів, утворена у квітні 2011 року, розробила акт ліцензійних умов, відповідно до якого буде координуватися виробництво та реалізація медичних препаратів.

Досі йде публічне обговорення цього плану, в рамках якого мають закрити аптечні кіоски, прибрати з вітрин ліки, які відпускаються тільки за рецептом, заборонити вивішувати в аптеках будь-яку рекламу медичних препаратів, а також буде передбачено нове правило: на вітринах виставляти роздільно один одного ліки та супутні товари. Якщо ці пропозиції приймуть, то у власників аптек буде рік для реалізації необхідних норм.

Утім, подібна ліквідація аптечних кіосків не торкнеться сіл. Понад те, буде дозволено продавати ліки у фельдшерських пунктах, але з умовою, що продавець повинен мати медичну освіту. Відтак місцевим жителям не доведеться їздити за ліками в місто.

22.09.2011Ольга ЯРОШ



Рівне-Ракурс №10 від 22.09.2011p. 
На головну сторінку