Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №234 від 06.04.2006p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Психологічний тест

Зміни в житті - це добре чи погано?

Кажуть у народі: життя прожити - не поле перейти. Так, у ньому темні смуги змінюються на світлі, світлі - на темні і так далі впродовж всього свого існування людині доводиться долати труднощі або пристосовуватися до зовсім інших обставин. І це закономірно. Проте кожен сприймає зміни по-своєму: хтось, як нову можливість пізнати себе, розширити обрії майбутніх перспектив, хтось їх панічно боїться і намагається уникати. А як ви ставитеся до нових обставин, справ, людей? Перевірити це можете за допомогою тесту.

1. Квадрат вам подобається більше, ніж коло?

2. Ви коли-небудь розлучалися?

3. Ви любите багато чого робити лівою рукою?

4. Ви працюєте більше п’яти років на одному місці?

5. Друзі і знайомі вважають вас оригінальною людиною?

6. У дитинстві ви були слухняною і покладливою дитиною?

7. Ви легко втомлюєтеся, виконуючи одноманітну роботу?

8. Ви втрачаєте контроль над собою, якщо щось відбувається не за планом?

9. Фіолетовий колір вам подобається більше, ніж синій?

10. Буває, що ви їсте бутерброди маслом униз?

Додайте собі по одному балу за кожну відповідь “так” на пункти 2, 3, 5, 7, 9, 10 і ще приплюсуйте по балу за відповідь “ні” на пункти 1, 4, 6, 8.

0-2 бали означають, що ви справжній консерватор. Так, вам не подобається що-небудь змінювати у своєму житті, а також коли обставини штовхають вас до нових дій. Звісно, консервативна життєва позиція дуже зручна в стабільних умовах. Тому краще місце для вас - якась затишна провінція в розвиненій країні. Але чи готові ви на такі радикальні зміни?

7-10 балів свідчать про те, що ви, безсумнівно, творець, тобто притримуєтеся головного життєвого принципу - “найбільш стабільні в житті - це зміни”. Крім того, ви абсолютно застраховані від непередбачуваних колізій, тому що створюєте їх собі самі.

3-6 балів - у вашій особистості гармонійно поєдналися прагнення до змін і стабільності. І це не протиріччя, а закономірність. Кожній людині важливо мати й відчувати опору в своєму житті в чомусь постійному, наприклад, у родинних чи дружніх зв’язках, у сім’ї, дітях. Але коли стабільності занадто багато, нам стає нудно. Щоб у такі моменти не кинутися стрімголов ламати своє життя, важливо усвідомлено вибрати простір для фантазії, наприклад, професію, хобі... У житті кожного повинен бути простір для творчості!

06.04.2006



Рівне-Ракурс №10 від 06.04.2006p. 
На головну сторінку