Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №520 від 29.09.2011p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Міжнародний конкурс

Богдан Білик став десятим

Богдан Білик став десятим

Насиченими подіями, яскравими враженнями, цікавими зустрічами виявилися чотири дні проведення VIII Міжнародного юніорського лісового конкурсу, який відбувся у Москві. Це щорічний захід, присвячений до Дня працівника лісу, до участі в якому запрошують молодь не старше 20 років з різних країн світу.

Приємно, що другий рік поспіль представляти Україну на цих змаганням випадає честь вихованцям шкільних лісництв Рівненського обласного управління лісового та мисливського господарства.

Цьогоріч у Москві свої знання демонстрував Богдан Білик. Він уже три роки займається у шкільному лісництві Радивилівської районної станції юних натуралістів ДП “Дубенський лісгосп”. Тривалий час він досліджує “Вивчення умов росту та розвитку берези темної на території Радивилівського району” і саме цю роботу він представляв перед Міжнародним номінаційним комітетом.

До слова, журі конкурсу складалося з 15 членів, 5 з яких - представники Російської Федерації. Очолював його президент Російського товариства лісоводів, академік Анатолій Писаренко. Впродовж двох днів вони знайомилися з презентаціями наукових робіт юних лісоводів. Щоправда, найважчими для всіх учасників конкурсу виявилися запитання членів журі. За умовами конкурсу було визначено дві робочі мови для всіх його учасників: російська та англійська, однак не всі достатньо вправно ними володіли.

Приємно, що український учасник гідно справився з цим завданням, незважаючи на те, що довелося відповідати на чимало запитань. Оскільки його дослідження викликало жвавий інтерес серед членів Міжнародного номінаційного комітету.

У підсумку Богдан посів 10-те призове місце. До речі, організатори конкурсу наголошували, що цьогорічне представництво країн у Москві найбільше за всі роки проводження Міжнародного юніорського лісового конкурсу, адже понад півсотнею учасників були представлені 37 країн світу, зокрема, Аргентина, Бразилія, Малайзія, Монголія, Корея, Норвегія, Індонезія, Кенія, ПАР, В’єтнам, Куба, Китай та інші.

Зрештою, перше місце вибороли юні лісоводи з Росії, друге - з Фінляндії, третє - розділили учасники з Білорусі та Киргизстану.

29.09.2011



Рівне-Ракурс №10 від 29.09.2011p. 
На головну сторінку