Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №521 від 06.10.2011p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Новини області

Вернісаж у замку

27 вересня у надбрамному корпусі Дубенського історико-культурного заповідника відбувся вернісаж Всеукраїнського п’ятого живописного пленеру “Дубенський замок”, в якому брали участь 9 художників - членів Національної спілки художників України, роботи яких знані не лише в Україні, а і за її межами. Роботи пленеристів із зображеннями краєвидів Дубна на сьогоднішній день є надбанням багатьох приватних колекцій світу.

Автобус - у подарунок

Ключі від автобуса “Ютонг” вихованцям Костопільського обласного ліцею-інтернату спортивного профілю сьогодні урочисто вручили голова ОДА Василь Берташ та перший заступник голови облради Михайло Кривко.

Михайло Кривко, звертаючись до юних спортсменів, наголосив, що обласна влада пишається тим, що на Рівненщині є такий заклад, який виховує достойну спортивну зміну.

У Костопільському обласному ліцеї-інтернаті спортивного профілю функціонують відділення греко-римської боротьби, легкої атлетики, волейболу, футболу. Навчається 216 учнів, працюють 19 тренерів-викладачів, із них 18 мають вищу фізкультурну освіту.

Аргентинці будуть копати?

На Рівненщині побувала Надзвичайний і Повноважний Посол Аргентинської Республіки в Україні Ліла Ролдан Васкес де Муан. Під час зустрічі з Василем Берташем іноземній гості презентували потенціал краю. Натомість Ліла Ролдан Васкес де Муан зазначила, що сьогодні Аргентина прагне розвивати стосунки не лишень зі столицею України, а й налагоджувати партнерський діалог із регіонами. Вже нині деякі провінції Аргентини підписали угоди про співпрацю з Львівською, Миколаївською та сусідньою Волинською областями. У перспективі - Одеса та Крим. Натомість Рівненщина цікава для Аргентини у галузі видобування корисних копалин, сільського господарства, культурній та освітній сферах. Зокрема, в Аргентині існує програма навчання іноземних студентів. А для рівненських туроператорів можуть запропонувати семінари.

- Торік з Аргентини імпортовано на Рівненщину товарів на 7 тисяч доларів США, натомість експортовано не було нічого, - констатував очільник області. - Втім є зацікавленість Рівненщиною, а тому розраховуємо на співпрацю.

Квасилів без світла

Після того, як упродовж тижня у Квасилові чотири рази вимикали світло, терпець у місцевого люду увірвався. А все через зношеність енергогосподарства ВАТ “Рівнесільмаш”, яке обслуговує частину селища.

Мешканці будинків створили страйковий комітет, а згодом піднімуть питання на найближчій сесії райради.

06.10.2011



Рівне-Ракурс №10 від 06.10.2011p. 
На головну сторінку