Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №522 від 13.10.2011p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Експерти

Убивцю здали шкарпетки

У Здолбунові на початку лютого 2011 року в одній із квартир працівники міліції знайшли мертве тіло чоловіка з чисельними ушкодженнями голови насильницького характеру.

На місце події прибула пересувна оперативна криміналістична лабораторія у складі фахівців експертного підрозділу Рівненської області на чолі з начальником НДЕКЦ полковником міліції Ігорем Охримчуком.

Під час відпрацювання можливих версій розвитку подій того фатального дня, на іншому кінці міста знайшли пакет із одягом, який, ймовірно, міг належати підозрюваній особі. Серед вилучених речей знаходилися шкарпетки з нашаруванням речовини бурого кольору. Фахівцями НДЕКЦ було вилучено сліди одорологічного походження та направлено їх на експертизу.

Паралельно, у результаті проведення оперативно-розшукових заходів була відпрацьована версія, згідно якої до вчинення вбивства має безпосереднє відношення деякий Олег, проте його провину потрібно було ще довести.

Так, провівши імунологічну експертизу вилучених речей, експерт відділу спеціальних видів досліджень встановив, що речовина бурого кольору є кров’ю і може походити від потерпілого. Крім того, за результатами одорологічної експертизи встановлено, що запах з вилучених шкарпеток належить саме Олегу.

Таким чином, на підставі результатів експертних досліджень вдалося встановити причетність підозрюваного до вчинення злочину. Ознайомившись з висновками експертиз, Олег зізнався у вчиненні зухвалого вбивства.

- Слідчі райвідділу порушили кримінальну справу за п.6 ч.2 ст.115 Кримінального кодексу (Умисне вбивство з корисливих мотивів), - розповів начальник СВ Здолбунівського РВ Олександр ПАНАСЮК. - Після проведення усіх необхідних слідчих дій, справа була скерована до суду. А невдовзі і настання вироку - позбавлення волі строком 10 років з конфіскацією майна. На сьогодні, засуджений відбуває своє покарання.

13.10.2011Любов РОМАНЮК



Рівне-Ракурс №10 від 13.10.2011p. 
На головну сторінку