Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №524 від 27.10.2011p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Знай наших

Олег Червонюк - справжній український промисловий націоналіст,

Олег Червонюк - справжній український промисловий націоналіст,

- вважає Микола Панащук

Колись кожне серйозне підприємство час від часу влаштовувало екскурсії школярів та студентів на виробництво. Сьогодні це не практикується. На жаль, на більшості наших промислових гігантах особливо хизуватися немає чим. Однак, нещодавно традиція екскурсій на виробництво почала відроджуватися. Керівник Льонокомбінату Олег Червонюк почав організовувати екскурсії на відроджене підприємство. На одній з них побував автор.

Півтори сотні учнів “Центру професійно-технічної освіти сервісу та дизайну” разом із викладачами завітали на виробництво. На прохідній їх зустрів сам керівник Олег Червонюк і повів цехами Льонокомбінату. Майбутні швачки та дизайнери вперше у своєму житті побачили весь процес перетворення пряжі на готову тканину. При цьому не просто побачили, а й отримали вичерпну розповідь про технологічний процес виробництва та його нюанси від людини, яка, взявши розвалене вщент підприємство, змогла за короткий проміжок часу повністю його відновити, оновивши обладнання та налагодити виробництво тканин високої якості.

Цікаво було спостерігати, як молоді дівчатка та хлопці із захватом і подивом дивилися на чудо-машини, що крок за кроком перетворюють сировину в готовий продукт. Подумалося, як добре, що в нас є люди, які можуть організувати виробництво і головне, розповідають про це молоді - бо саме на добрих та власних прикладах потрібно вчити юних громадян України бути активними та цілеспрямованими.

По закінченню екскурсії Олег Червонюк сказав: “Мені дуже сподобалося, що вам молодим дівчатам та хлопцям було цікаво. Мені приємно, що ви не байдужі до нашого підприємства. Потрібно добре вчитися і бути працелюбними, лише тоді ви досягнете в житті успіхів”.

Після екскурсії автор поспілкувався із заступником директора “Центру професійно-технічної освіти сервісу та дизайну”, керівником місцевого об’єднання партій та громадських організацій “Громадська рада” Миколою Панащуком.

- Як народилася ідея екскурсій по Льонокомбінату?

- Як не дивно “знизу”, від наших учнів. До адміністрації звернулися наші дівчата і попросили показати їм Льонокомбінат, який не так давно почав знову працювати. Олег Казимирович Червонюк відгукнувся на цю пропозицію і, як ви бачили особисто, показав виробництво. Ми плануємо продовжувати цю дуже потрібну для виховання молоді практику і вже найближчим часом буде проведено ще дві екскурсії. Бажаючих у нашому центрі дуже багато і це не лише вихованці, а й викладачі.

- Що б ви могли сказати про самого Олега Червонюка?

- Він лідер промислового націоналізму. Сьогодні, коли ми імпортуємо фактично все - від голок до автомобілів, від сорочок до телевізорів - знаходиться людина, яка відроджує підприємство, на яке вже всі давно “махнули рукою”. Це за наших, м’яко кажучи, несприятливих умов для виробництва. Скажіть, багато ви знаєте подібних прикладів на Рівненщині? На жаль, у нас добре навчилися розвалювати заводи та фабрики, продавати станки та механізми на металобрухт. Я впевнений, нашій державі вкрай не вистачає промислового націоналізму і людей, які вміють організувати виробництво вітчизняної готової продукції. Саме такою людиною і є Олег Червонюк, і мені дуже приємно, що він знайшов час, аби провести екскурсію для наших учнів та викладачів, відповідав на їх питання. Можна багато говорити про добрі приклади та успішні справи в аудиторіях, але краще один раз побачити, ніж сотню разів почути.

У мене особисто дуже гарний та піднесений настрій, бо як патріот та громадський діяч, я не можу не пишатися тим, як з попелу на моїх очах відроджується одне з найбільших підприємств обласного центру.

27.10.2011Записав Володимир КОНЄВ



Рівне-Ракурс №10 від 27.10.2011p. 
На головну сторінку