Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №525 від 03.11.2011p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Дочекалися!

У Рівному відкрили ЗОШ №14!

У Рівному відкрили ЗОШ №14!

Нарешті 210 учнів ЗОШ№14, яка знаходиться у Рівному, навчатимуться у новій школі. Донині за навчальний заклад їм слугувало приміщення, якому більше сотні років. Тож чимало жителів мікрорайону були змушені возити дітей в інші школи міста.

1 листопада символічну стрічку перерізали голова облдержадміністрації Василь Берташ, голова облради Юрій Кічатий, міський голова Рівного Володимир Хомко та директор школи Юрій Демчук.

Нову школу на вулиці Боженова (це в районі Басового кута), почали будувати ще 2003 року з ініціативи тодішнього міського голови Віктора Чайки, однак через брак коштів школа вісім років була довгобудом. Лише цьогоріч, завдяки спільним зусиллям міської, обласної та центральної влади, закінчили. Аби встигнути до холодів, будівельники працювали у три зміни.

Хоча об’єкт і належить місту, та кошти на його будівництво, як і обіцяв Президент України Віктор Янукович, виділили з державного бюджету, а це 6 мільйонів гривень цільової субвенції. Ще 3 мільйони надійшло з міської казни.

Новий заклад розрахований на 320 учнів. Тут є спортивна та актова зали, їдальня, бібліотека, предметні кабінети та майстерні. Має школа й автономну котельню та власні очисні споруди. Втім, розповів директор школи Юрій ДЕМЧУК, це перша черга школи. А міській голова Рівного Володимир ХОМКО запевнив, що будівельники не залишатимуть об’єкт допоки не здадуть другу чергу. Там розмістять початкові класи, а також дві групи дитячого садка.

Міська влада обіцяє наповнити заклад сучасним обладнанням. А також, за словами міського голови Рівного Володимира Хомка, спільно з Укрзалізницею вирішуватимуть питання будівництва пішохідного переходу через залізничні колії, які розташовані поруч.

03.11.2011



Рівне-Ракурс №10 від 03.11.2011p. 
На головну сторінку