Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №526 від 10.11.2011p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Перебіг

Просять за вузькоколійку

На розгляд минулої сесії облради було винесено 25 депутатських запитів, серед яких і запит Петра Вакуліча про звернення до Міністерства інфраструктури України та Державної адміністрації залізничного транспорту України щодо подальшого функціонування вузькоколійної залізниці “Антонівка-Зарічне”. Тобто виступили проти її закриття.

У зверненні говориться, що депутати Рівненської обласної ради стурбовані намірами ліквідувати вузькоколійку через збитковість у роботі. Такий підхід до вирішення існуючих проблем, керуючись суто економічними причинами, при цьому нехтуючи соціальною складовою проблеми, вважають невиправданим. І навели конкретні причини.

Стан державної автомобільної дороги місцевого значення “Володимирець - Малі Телковичі - Бишляк”, вздовж якої проходить вузькоколійна залізниця, є аварійно небезпечною. У зв’язку з цим автоперевізники відмовляються перевозити пасажирів, а орієнтовна кошторисна вартість капітального ремонту зазначеної дороги складає понад 55 млн. грн.

Населені пункти, через які проходить вузькоколійна залізниця, належать до зони спостереження Рівненської АЕС. Тож, при виникненні надзвичайної ситуації техногенного характеру на Рівненській АЕС вузькоколійна залізниця є можливим маршрутом евакуації населення Володимирецького району.

Також вузькоколійна залізниця “Антонівка-Зарічне” становить інтерес як оригінальний туристичний об’єкт. Володимирецька та Зарічненська районні ради, наприклад, реалізовують корпоративний проект “Поліський трамвай”, який у 2009 році здобув перемогу на Всеукраїнському конкурсі проектів та програм розвитку місцевого самоврядування. До того ж саме тут проводять щорічні регіональні відкриті Етно-Тур-Фести “Бурштиновий шлях”.

10.11.2011



Рівне-Ракурс №10 від 10.11.2011p. 
На головну сторінку