Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №527 від 16.11.2011p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Споживач має право

Чим харчуються діти?

У Рівненській області продовжують здійснювати перевірку продуктів харчування у шкільних та дошкільних навчальних закладах. Паралельно контролюють якість харчування у дитячих садочках. Відтак, у кожному із закладів відбирають продукцію для проведення дослідження.

- Спеціалісти управління у справах захисту прав споживачів звертають увагу, в яких умовах зберігається продукція, тобто перевіряють санітарні норми. Також переважують страви для того, щоб встановити, чи відповідає їх вага нормам закладки харчової сировини, зазначеної у меню. Якщо є недовага, факт фіксується в акті і визначається як порушення. Відповідальність за це несе особа, яка робить відважування порцій страв, - розповідає начальник відділу контролю безпеки продовольчого та непродовольчого ринку управління у справах захисту прав споживачів у Рівненській області Ірина УДОВИЧЕНКО. - Спеціалісти управління перевіряють наявність документів, які підтверджують якість та безпеку сертифікатів відповідності на усю сировину, що використовується у приготуванні страв.

Відбирається не тільки та продукція, що подана дітям до столу, але й сировина, з якої готують: борошно, цукор, масло, сири тощо. Наприклад, відібране масло у ЗОШ №11 міста Рівне за результатами лабораторних досліджень не відповідало вказаним стандартам за наявністю немолочного жиру.

Тому ми продовжуємо здійснювати контроль стану харчування дітей і до кінця цього року працівники управління у справах захисту прав споживачів планують перевірити усі школи та дитячі садочки області.

16.11.2011Юлія ГОЛИК



Рівне-Ракурс №10 від 16.11.2011p. 
На головну сторінку