Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №527 від 16.11.2011p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Роз’яснення

Нові течії митного законодавства

З листопада ВРУ прийняла Закон, який передбачає внесення змін до митного законодавства. Незважаючи на те, що Закон набуде чинності лише з 1 січня 2012 року, і то за умови погодження його Президентом, рівненські митники уже почали обговорювати майбутні законодавчі зміни.

Основною перевагою нової редакції Митного кодексу начальник Рівненської митниці Сергій ЛУК’ЯНОВ назвав принцип “максимальної прямої дії”.

Новий Кодекс дозволяє використовувати електронне декларування всім бажаючим підприємцям без будь-яких обмежень та у всіх митних режимах. Сергій Лук’янов зазначив, що кількість суб’єктів, допущених до електронного декларування, збільшилася майже у 20 разів.

Час митного оформлення однієї імпортно-експортної операції скорочується з 24 до 4 годин. Підприємці матимуть змогу самостійно фіксувати в електронних системах митниці дату та час подання ними митної декларації. Тобто, значно зменшується людський фактор і митник вже не може приймати суб’єктивне рішення на власний розсуд.

Також переглянуто правила вилучення транспортних засобів. Залишилося тільки 3 випадки, коли транспортні засоби можуть бути вилучені:

• коли ними переміщувалися заборонені до ввезення в Україну товари;

• коли ці транспортні засоби оминали пункти пропуску;

• коли в транспортних засобах спеціально виготовлено сховища.

У свою чергу, громадяни матимуть право ввозити на митну територію України товар на суму не більше тисячі євро без жодних податків.

16.11.2011Юлія ГОЛИК



Рівне-Ракурс №10 від 16.11.2011p. 
На головну сторінку