Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №527 від 16.11.2011p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Квасилів

Жах наводив… восьмикласник

Дівчинка, дівчина, жінка, мати... Одвічно найпрекрасніша та найвразливіша верства населення. Зґвалтування, розбещення, побутове насильство, крадіжки та грабежі - зазвичай, жертвами цих злочинів стають жінки. З січня 2011 року чи не кожна жителька Квасилова, озираючись навкруги, з острахом поверталася у темну пору доби додому, бо здавалося, що небезпека чатувала за кожним поворотом...

Здивувати досвідчених оперативників не так вже і легко, проте вік затриманого, якого нині працівники міліції підозрюють у вчиненні цілої низки грабежів, не залишив їх байдужими, адже ним виявився 17-річний восьмикласник, який з 2007 року перебуває на вихованні в одному зі спеціалізованих закладів.

- Мати хлопця позбавлена батьківських прав, - коментує в.о. першого заступника начальника - начальник кримінальної міліції Рівненського РВ Сергій МАЗУРОК. - Хлопчина неодноразово приїжджав до рідної неньки у Квасилів. Але її не цікавило, чи забезпечений юнак матеріально. Гроші, які час від часу водились у жінки, вона витрачала на оковиту. Напевно, від безгрошів’я він і вирішив здобути матеріальні блага іншим шляхом - грабуючи жінок. Жертвами його стали чотири жительки Квасилова.

Перший свій напад Сергій скоїв у Різдвяну ніч. Обравши зручне місце між будинками, неповнолітній побачив жінку. Порівнявшись з нею, різко зірвав у неї з плеча сумку. Забігши за приміщення пошти та вивернувши вміст на землю, побачив, що грошей у ній немає. Перше кримінальне фіаско його не зупинило, а навпаки, додало азарту.

Три наступних напади хлопчина вчиняв за тим же сценарієм - зривав сумочки з плеча, забирав гроші, а непотрібне викидав у болото, розташоване неподалік селища Квасилів. Першою здобиччю молодого грабіжника стали 400 гривень та мобільний телефон, який за 50 гривень він продав на ринку в Рівному.

- Як пояснив сам підозрюваний, він вчиняв грабежі лише з метою отримання грошей на продукти харчування. Зараз він щиро розкаюється у скоєному, проте час назад не вернеш.

За словами потерпілих, нападник щоразу був в одній і тій же курточці та кросівках. Вочевидь, у нього просто не було іншого взуття та одягу. Можливо, становище, в якому опинився хлопчина, і викликає співчуття, проте аж ніяк його не виправдовує.

16.11.2011Любов РОМАНЮК



Рівне-Ракурс №10 від 16.11.2011p. 
На головну сторінку