Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №528 від 24.11.2011p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Перипетії

Пасічника звільнили. Vivat Пасічник!

Пасічника звільнили. Vivat Пасічник!

Про звільнення ректора Острозької академії Ігоря Пасічника спудеї дізналися наприкінці навчального тижня, тож протягом вихідних вони, зачаївши подих, обмірковували, як, а головне - хто, зустрічатиме їх у стінах академії вже у понеділок.

Однак, одразу після оприлюднення інформації про звільнення Героя України Ігоря Пасічника з’явилася інша - про призначення його в.о. ректора. Що ж сталося насправді і хто керуватиме академією найближчими роками?

Відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України, 18 листопада Ігор Пасічник був звільнений з посади ректора у зв’язку із закінченням строку дії контракту. Пізніше, наказом Міносвіти призначений в.о. ректора академії із 21 листопада до заміщення вакантної посади в установленому режимі.

Справа у тому, що раніше Національний університет “Острозька академія” підпорядковувався Кабінету Міністрів, зараз - Міністерству освіти і науки, молоді та спорту України. У зв’язку з цим виникла необхідність змінити статут університету, куди будуть внесені зміни до пункту, що стосується підпорядкування Острозької академії та процедури обрання ректора.

Згідно зі статутом, що діяв, ректор призначався та звільнявся з посади розпорядженням КМУ. Тепер процедура призначення керівника закладу здійснюється Міносвітою.

- Якби наказ Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України щодо призначення мене виконуючим обов’язки ректора з’явився в той же день, що й розпорядження про звільнення з посади ректора у зв’язку із закінченням контракту, то й у ЗМІ вдалося б уникнути різноголосся та нагнітання ситуації, - пояснює Ігор ПАСІЧНИК. - Зараз немає жодних причин для занепокоєння, і ми працюємо у тому ж динамічному ритмі, що й раніше. Зазначу, що від Міністерства освіти та департаменту кадрової комісії суттєвих зауважень до Острозької академії і, зокрема, роботи ректора не було. Тепер очікуватимемо оголошення конкурсу на заміщення вакантної посади ректора. Хто у ньому переможе - стане ректором Острозької академії.

24.11.2011



Рівне-Ракурс №10 від 24.11.2011p. 
На головну сторінку