Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №528 від 24.11.2011p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Митниця

“Канабіс” не пройде

“Канабіс” не пройде

За дорученням Голови Держмитслужби України, у зв’язку з підготовкою митної служби до Євро-2012 та ростом контрабанди, кінологічна служба Рівненської митниці збільшилася до дев’яти собак.

- Зараз на Рівненській митниці створено дев’ять кінологічних команд. Спочатку вони проходили підготовку в УМВС України Рівненської області, а потім навчалися в кінологічному центрі Хмельницького, - розповідає заступник начальника служби по боротьбі з контрабандою Юрій БОРИСОВ. - Основне навчання собак полягає у вмінні виявити наркотичні речовини, а один із псів проходитиме навчання на виявлення вибухівки та зброї.

Службових собак придбали в обласному управлінні міліції. Для них обладнали спеціальний майданчик, де безпосередньо проходять тренування та підготовка до службової діяльності.

- З початку року на Рівненській митниці порушено дві кримінальні справи за контрабандою наркотиків. І участь у виявленні наркотичних речовин безпосередньо приймали кінологічні команди, - зазначає начальник Рівненської митниці Сергій ЛУК’ЯНОВ.

Під час митного контролю в пункті пропуску Удрицьк була зупинена спроба незаконного переміщення наркотичної сировини “канабіс” вагою 134,97 г. А в автомобільному пункті пропуску “Городище” під час митного контролю рейсового автобуса сполученням “Рівне - Мінськ” була вилучена наркотична сировина “канабіс” вагою 219 г.

А з початку поточного року завдяки співпраці з кінологічними командами припинено 10 спроб незаконного переміщення прекурсорів. Крім цього, зафіксовано 26 випадків незаконного переміщення лікарських засобів.

Після завершення навчання всі кінологічні команди будуть атестовані і працюватимуть на пунктах пропуску для запобігання випадкам незаконного ввезення наркотичних речовин.

Зона діяльності Рівненської митниці охоплює 16 адміністративних районів області, три з яких Зарічнянський, Дубровицький, Рокитнівський є при-кордонними і межують з Пінським районом Брестської області Республіки Білорусь. Північна ділянка державного кордону України в зоні

діяльності Рівненської митниці (кордон з Республікою Білорусь) характеризується тим, що має вихід через територію Білорусі на північний захід Росії і до країн Балтії.

24.11.2011Юлія ГОЛИК



Рівне-Ракурс №10 від 24.11.2011p. 
На головну сторінку