Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №530 від 08.12.2011p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Консультує психолог

Шукайте себе

Запитання. Доброго дня! У мене криза особистісного самовизначення. Я чотири роки працювала у сфері обслуговування і з кожним днем все більше переконувалась, що це не моє. Тому залишила роботу, але зараз не можу знайти собі нову, позаяк сама не знаю, чим мені зайнятись, щоб це було цікаво. Взагалі, я творча людина - малюю пейзажі, фотографую, тому рутинна офісна праця - не для мене. Допоможіть знайти себе! (Анна, 26)

Відповідь. Доброго дня, Ганно! Легко зрозуміти причину вашого незадоволення роботою, адже ви пішли працювати відповідно вашої спеціальності одразу після закінчення вишу, а обирали майбутню професію, швидше за все, за рекомендаціями батьків. Саме тому, пропрацювавши кілька років за фахом, так і не знайшли себе. Проте, я не бачу проблеми у вашому самовизначенні, адже, самі пишете, що малюєте, фотографуєте. Постає питання: в чому ж проблема? Ви можете знайти роботу, яка приноситиме вам прибуток і, разом з цим, займатись улюбленою справою. Розпочніть прямо сьогодні: золота осінь - прекрасний пейзаж як для пензля, так і для фото. Отримаєте, як мінімум, естетичне задоволення, а як максимум, можете поєднувати ваше захоплення разом із роботою (фоторепортажі, виставки, зйомки на замовлення і т.д.) Головне - не закопуйте власні таланти, розвивайте їх, використовуйте свої можливості з метою задоволення творчої самореалізації.

“Чорної смуги” не існує

Запитання. Доброго дня! Що таке “чорна смуга” у житті? Чи дійсно вона існує, що собою являє? Як боротися з нею? У мене вже півроку триває вона. Я розійшлась з коханим, посварилась із мамою, втратила роботу, захворіла і ось вже три місяці, як жодна справа, за яку я берусь, не приносить бажаного результату. Вранці, виходячи з дому, я ламаю підбора, у транспорті викрадають мобільний телефон, у перукарні роблю невдалу стрижку… Я вже боюсь виходити на вулицю!

(Таня, 31)

Відповідь. Доброго дня, Тетяно. “Чорної смуги” - не існує. Вставайте, усміхніться, одягніть найкраще плаття, найвищі шпильки і йдіть прикрашати світ своєю усмішкою. На автобусній зупинці замість того, щоб прокручувати у голові знайомий вам сценарій про викрадення телефону, озирніться - можливо, саме сьогодні ви зустрінете ЙОГО. До речі, волосся теж відросте. Зробіть собі подарунок, якусь милу дрібничку, яка буде вам нагадувати, що від сьогодні починається “біла смуга”. Всі наші проблеми і негаразди залежать від сформованої нами установки, з якою ми виходимо вранці з дому. Ви, ледь прокинувшись, налаштовуєте себе на те, що сьогодні вас переслідуватимуть невдачі, з цим виходите з дому. На обличчі невдоволення, голова схилена, погляд приречений. Де ж тоді ви бажаєте знайти власну долю? Якщо ви чекатимете, що ВІН впаде вам під ноги, то ходіть так і надалі. Запам’ятайте, усі “чорні смуги” лише у вашій голові і на яку “смугу” ви налаштуєте себе, таким і буде ваше життя. І проблеми зі здоров’ям у вас почались через внутрішній конфлікт особистості, ваш організм заховався у хворобу. Спробуйте переналаштувати себе на позитив і йти з цим по життю, пам’ятаючи, що “як назвеш човен, так він і попливе”.

Чекаємо на листи із проблемами, які вас турбують,

на адресу редакції та електронну скриньку.

08.12.2011На запитання відповідала Крістіна МИХАЙЛОВА



Рівне-Ракурс №10 від 08.12.2011p. 
На головну сторінку