Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №531 від 15.12.2011p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Дослідження

Продукти, що викликають головний біль

Продукти, що викликають головний біль

Деякі експерти з харчування вважають, що цитрусові та інші продукти можуть викликати сильний головний біль. Це пов’язано з відсутністю спеціального ферменту в організмі деяких людей. Цей фермент необхідний для нейтралізації аміну продукту.

Деякі продукти містять велику кількість амінів та за умови відсутності необхідної їх ферментації у вас виникають головні болі. Здавалося б немає нічого поганого в тому, щоб з’їсти кілька апельсинів, а навіть навпаки - корисно. Але якщо ви один з тих кількох мільйонів людей на планеті, які постійно страждають від головного болю, ви повинні знати, які продукти викликають у вас напад.

Згідно з останніми дослідженнями, відсутність бажання їсти є свідченням наближається нападу мігрені. Цей тип головного болю особливо непередбачуваний.

Серед продуктів, які можуть викликати головні болі, на першому місці стоїть сир. Сир містить тирамін - природна речовина, яка накопичується протягом тривалого зберігання продукту. Недарма сиром не радять закушувати під час застілля - похмільний синдром вам буде забезпечений.

У великих кількостях сир може викликати напад гіпертонії. Високий рівень тираміну містять такі сири, як чеддер, сир фета, моцарела, пармезан та сири з цвіллю.

Сіль і консервовані продукти теж містять багато тираміну. Була помічена реакція організму після споживання солінь, маслин.

Алкоголь здатний викликати сильний головний біль, тому що занадто довго обробляється в організмі. Зверніть особливу увагу на вживання червоного вина, пива та шампанського.

Серед продуктів, які можуть також спровокувати важкий напад головного болю є арахіс, арахісове масло, чіпси, піца, ківі, сливи, хліб і печиво.

15.12.2011



Рівне-Ракурс №10 від 15.12.2011p. 
На головну сторінку