Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №236 від 20.04.2006p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#А в сусідів що діється!

На Волині шпигунів зловили...

Військовий суд Київського гарнізону засудив волинян, старшого офіцера ЗСУ Олега Гриженка та його дружину Людмилу (військовослужбовець за контрактом), шпигунську діяльність яких на користь Польщі було викрито і припинено. Подружжя позбавили волі на чотири з половиною року. Про це повідомили у прес-службі УСБУ в Волинській області.

Під час операції працівники контррозвідки СБУ перехопили дискету з інформацією, розголошення якої могло б заподіяти значну шкоду обороноздатності України.

Як встановило слідство, подружжя було завербовано військовою розвідкою Польщі. За її завданням Гриженки збирали і передавали за грошову винагороду відомості з військової тематики, що становлять державну таємницю, та конфіденційну інформацію.

...А на Тернопільщині - хакера, - першого в Україні

Співробітники УСБУ в Тернопільській області виявили факт несанкціонованого втручання в роботу систем та комп’ютерних мереж. Пристрій для втручання до системи надання інтернет-послуг було застосовано з протиправними намірами в Україні вперше, – повідомили у прес-групі УСБУ в Тернопільській області.

Зловмисником виявився колишній системний адміністратор провайдерської компанії, який вирішив таким чином помститися її керівництву за звільнення. Застосувавши спеціальні програми та антену, він здійснив підміну і використав електронні ідентифікаційні атрибути приватної особи. Це спричинило втрату користувачем доступу до інтернет-ресурсу. У такий спосіб “винахідник” не лише демонстрував провайдерській компанії недосконалість її захисних систем, але й створив власну мережу, щоб отримувати кошти за чужий рахунок. Спійманий “на гарячому”, правопорушник зізнався у своїх неправомірних діях.

20.04.2006ЗІК



Рівне-Ракурс №10 від 20.04.2006p. 
На головну сторінку