Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №532 від 23.12.2011p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Новини області

Комп’ютеризація триває

Вже до кінця року навчальні комп’ютерні комплекси обладнають у 31 школі краю, а також у 10 інтернатних закладах. На сьогодні ж на Рівненщині - один із найкращих показників комп’ютеризації шкіл (на 1 ПК - 19 учнів, якщо в середньому по Україні - 28 школярів).

Днями ж комп’ютерний клас із сучасним обладнанням з’явився в Тучинській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів.

Корону до музею

У Музеї бурштину буде новий експонат. Ним стане корона, оздоблена сонячним каменем. Саме її одягала переможниця конкурсу краси “Бурштинова корона України” вінничанка Юлія Сікорська. Корону передадуть у музей 17 грудня.

Рейтинг оплат

Райони та міста Рівненської області оцінили за рівнем розрахунку за енергоносії та комунальні послуги. У трійці лідерів - Рівненський і Рокитнівський райони та місто Кузнецовськ.

Найбільші суми боргують рівненські підприємства теплоенергетики, а також Здолбунівського району та міста Дубно. Як результат, саме вони зайняли останні місця загальнообласного рейтингу. За підсумками року, рівень розрахунків за енергоносії та комунальні послуги буде визначальним при оцінюванні ефективності роботи профільних заступників районів і міст Рівненщини.

Ліквідаторам дадуть землю

У смт Клевань Рівненського району відбулася зустріч ліквідаторів аварії на Чорнобильській атомній електростанції із керівництвом району та області, керівниками управлінь. Чорнобильці мали можливість задати запитання, які їх турбують, а саме виплата пенсій та пільг, а також отримати на них відповідь. Вони також вирішили створити єдину громадську організацію, яка представлятиме та відстоюватиме їх інтереси. Під час зустрічі ліквідатори порушили й житлове питання. Втім, виконати державні зобов’язання про надання квартир місцева влада не спроможна. Зважаючи на це, кожному ліквідатору з Рівненського району буде виділено земельну ділянку. Нині таких тут проживає 240 чоловік.

Школа на Миколая

Напередодні Дня Святого Миколая учні села Берестя Дубровицького району сіли за парти у новій сучасній школі. Село Берестя - перспективне. Цьогоріч до школи пішли 33 першокласники. Натомість, якщо нині тут 302 учні, то за декілька років їх буде майже 450. Ще донедавна діти у дві зміни навчалися у пристосованих приміщеннях місцевого дитсадка та СВК “Зоря”, адже стару будівлю школи торік визнали аварійною. Тепер же початкові класи та старшокласники, а це 167 дітей, переселилися у нове приміщення. Тим часом вже наступного року заплановано добудувати другу чергу школи. Обігріватиме приміщення котельня на альтернативному паливі.

Новий сільський голова

На позачергових виборах Берегівського сільського голови (Дубенський район) перемогу здобула Полюлюк Світлана Олексіївна. Із 1031 виборця, котрі взяли участь у голосуванні, за неї проголосувало 366 осіб.

23.12.2011



Рівне-Ракурс №10 від 23.12.2011p. 
На головну сторінку