Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №203 від 01.09.2005p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Крок назустріч

Привіт, Америко!

Відтепер подорожуючі у справах, студенти та звичайні туристи матимуть значно менше проблем з оформленням віз для в’їзду до Сполучених Штатів Америки. Це стало можливим завдяки нещодавньому запровадженню Консульським Відділом посольства США в Україні нових процедур спрощеного поновлення та пришвидшеного звернення по візи для деяких подорожуючих. З метою ознайомлення з нововведеннями рівнян минулого тижня наше місто відвідала Віце-Консул США в Україні Молі Стівенсон.

Як розповіла пані Стівенсон на зустрічі з представниками рівненських ЗМІ, уряд її країни інвестував значні кошти у реконструкцію будівлі Консульського Відділу Посольства США, в результаті чого з’явилася можливість більш ефективно опрацьовувати неіміграційні візові справи. Відтепер жителі України більше не повинні їхати до посольства США у Польщі для проходження візової співбесіди. Це дасть змогу мешканцям нашої країни заощадити немало часу та коштів.

До речі, про кошти. Уряд США скасував усі види оплати за неіміграційні візи для українців, яким тепер потрібно буде сплатити лише затверджений Конгресом візовий збір у розмірі 100 долларів.

Для того, щоб мати змогу користуватися спрощеною процедурою отримання візи, громадянин повинен: бути постійним мешканцем України; мати візу США, яка була отримана у Консульському Відділі Посольства США у Києві; скористатися цією візою хоча б один раз, а також довести наявність постійної дійсної мети подорожі. Головним же критерієм вважатимуть наявність міцних зв’язків з Україною, і надання гарантій вашого повернення на батьківщину. Заявки на отримання віз приймаються лише електронною поштою, після чого вам протягом двох днів повинні повідомити дату, на яку призначена співбесіда з офіцером.

Уже зараз спостерігається справжній бум серед бажаючих відвідати США. Кожного дня у Посольство звертається близько триста людей, багато серед яких - студенти, які візьмуть участь у цьогорічних літніх програмах “work and travel”, котрі передбачають роботу і подорожі у Сполучених Штатах.

01.09.2005Павло ДУТКО



Рівне-Ракурс №10 від 01.09.2005p. 
На головну сторінку