Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №532 від 23.12.2011p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Владні новини

Ліки будуть

Обласні чиновники запевняють, що наступного 2012 року фінансуватимуться усі медичні програми Рівненщини. Зокрема, на закупівлю інсуліну з обласної казни планують витратити 10 мільйонів гривень.

Лікуємо по-польськи

Заступник голови ОДА Світлана Сад домовилася про двосторонню співпрацю між областю та департаментом охорони здоров’я Вармінсько-Мазурського воєводства Республіки Польща у галузі медицини. Зокрема про те, що медики Рівненщини стажуватимуться в Польщі, а поляки перейматимуть практичний досвід у рівненських колег.

Крім того, іноземці зацікавлені у проведенні спільних науково-практичних конференцій, і вивчають можливість надання місцевим закладам медобладнання.

За час перебування в області поляки вивчили роботу закладів охорони здоров’я різних рівнів. Зокрема, високо оцінили оснащеність центру променевої терапії обласного онкодиспансеру, а отже й надання допомоги хворим на рак на якісно новому рівні. Схему обслуговування на первинному рівні іноземці вивчали в Острозькому районі.

Серед позитиву польські фахівці відзначили доступність медпослуг для краян. Якщо місцевий сімейний лікар обслуговує селян 2-3 населених пунктів, то навантаження польського фахівця - 6-7. Водночас, у Польщі відстань до найближчого медзакладу, де можна отримати первинну допомогу, 30 кілометрів. Саме така економія дозволяє оснащувати тамтешні установи якісним медобладнанням, запевняють іноземці.

Вже на квітень запланували візит-відповідь офіційної делегації від Рівненщини на чолі із заступником голови облдержадміністрації Світланою Сад у Вармінсько-Мазурське воєводство Республіки Польща.

23.12.2011



Рівне-Ракурс №10 від 23.12.2011p. 
На головну сторінку