Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №533 від 29.12.2011p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс кримінальний

Залишили роботу, щоб врятувати життя

Близько першої години ночі до чергової частини Рівненського МВ зателефонував виконуючий обов’язки головного лікаря пологового будинку №2 Сергій Сулімовський і стривоженим голосом попросив про… кров для породіллі.

- У той момент, коли мені зателефонував оперативний черговий Рівненського міського відділу, я оформляв дорожньо-транспортну пригоду, - коментує інспектор відділу ДАІ Іван СЛУДЧИК. - Передавши усі документи колезі, я помчав у пологовий будинок. Там у мене взяли кров на аналізи і вже за деякий час я лежав поряд із непритомною жінкою.

Першу “негативну” групу крові знайшли і серед працівників управління МНС в області. Заступник начальника оперативно-координаційного центру з питань збору, обробки та підготовки даних УМНС Ігор КОЛЯДЮК саме перебував на чергуванні. Почувши прохання про допомогу, він негайно поїхав у лікарню. Майже літр крові віддали чоловіки, аби лише врятувати життя молодій матері.

- Я надзвичайно радий, що на моє прохання відгукнулися працівники міліції та МНС, - із вдячністю каже Сергій Іванович СУЛІМОВСЬКИЙ. - Я вже і не знав, куди звертатися, адже на станції переливання крові саме такої не було. Жінці ми зробили кесарів розтин. Дівчинка вагою один кілограм і дев’ятсот грамів зараз перебуває під пильним наглядом лікарів, вона пристосована до умов навколишнього середовища. А у її матері, 23-річної рівнянки, стан середньої важкості, однак загроз її життю вже немає.

Такі випадки є поодинокими, кажуть медики, адже все залежить від того, як проходить вагітність. Вони роблять усе можливе, щоб зберегти життя та здоров’я і малечі, і їхнім матусям.

Cтан породіллі - стабільно важкий.

29.12.2011



Рівне-Ракурс №10 від 29.12.2011p. 
На головну сторінку