Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №535 від 13.01.2012p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Новини області

Розгрібають звернення

Торік в облдержадміністрацію надійшло 3910 звернень. Це на чотири сотні більше ніж 2010 року. Саме така форма спілкування з жителями області залишається ефективною, адже допомагає вивчити проблеми, які хвилюють громаду.

Тим часом про допомогу просять переважно краяни з соціально незахищених категорій. Так, чимало звернень було від багатодітних родин, людей із обмеженими фізичними можливостями, пенсіонерів. Найбільше краян турбують питання соціального захисту, комунального господарства, житла, виплати заробленого, а також земельні питання. Більшість проблем, порушених у зверненнях, вдалося вирішити чи надати роз’яснення.

З перевізниками проведуть бесіду

18 січня об 11.00 в актовому залі Рівненського державного обласного навчально-курсового комбінату відбудеться семінар-нарада за участю керівників відділу ДАІ, територіального управління Головавтотрансінспекції, Головного управління промисловості та розвитку інфраструктури Рівненської ОДА, управління транспорту та зв’язку Рівненського міськвиконкому. Говоритимуть про підсумки роботи за 2011 рік щодо організації безпечного перевезення пасажирів автомобільним транспортом у Рівненській області. Тож, на семінар-нараду запрошуються керівники підприємств, установ та організацій автомобільного транспорту, а також приватні підприємці, які зареєстровані на території області, що надають послуги з перевезення пасажирів.

Після ремонту зникне злочинність?

Перший заступник голови ОДА Анатолій Юхименко переконаний, що для профілактики злочинності необхідно покращувати як фінансове забезпечення, так і матеріально-технічну базу.

Суттєвих капіталовкладень потребує приміщення Острозького міськвідділу міліції, збудоване ще в 30-ті роки минулого століття. За словами Анатолія Юхименка, на це доцільно спрямувати частину субвенції, яку отримує місцева казна за сусідство з АЕС, а також клопотати про виділення коштів у профільному міністерстві. Залучивши гроші з різних джерел, вдасться утеплити та оновити фасад, змінити старий дах, систему опалення, встановити енергоекономні котли, які працюватимуть на альтернативній сировині, підсилити потужність електромереж, а також облаштувати санвузли, адже нині правоохоронці користуються надвірними вбиральнями. Водночас у добудованій частині планують розташувати робочі кабінети для місцевої Державтоінспекції, яка нині орендує приміщення.

Зелений туризм

Торік у Гощанському районі з’явилося три пам’ятки природи місцевого значення. Це 400-літня “Угілецька тополя”, віковічний “Дуб башинський” заввишки до 30 метрів, якому 250-280 років, а ще джерело “Башинська криничка”. Також погодили збільшення території ботанічного заказника “Заповідне урочище “Дівоча гора” у Здолбунівському районі. Його площа зросте з 146,7 до 266,7 га.

13.01.2012



Рівне-Ракурс №10 від 13.01.2012p. 
На головну сторінку