Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №537 від 26.01.2012p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Важливо

Нова квартплата - не обов’язково більша

З 1 лютого більшість рівнян платитимуть за квартиру по-новому. Минулого тижня міськвиконком затвердив побудинкові тарифи на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій. Розробники тарифів розповідають, що для деяких мешканців квартплата зросте, для інших - навпаки.

Нововведення запроваджується для вдосконалення системи надання комунальних послуг. Воно не поширюється на кооперативні й ті будинки, де діють ОСББ.

Раніше в Рівному був єдиний загальноміський тариф на квартплату, встановлений залежно від класу будівлі. Тепер же мешканці кожного будинку платитимуть іншу ціну за обслуговування свого житла.

Як і раніше, новий тариф вирахуваний у гривнях за квадратний метр житла. Його розраховували, спираючись на ті самі базові критерії, що й попередній: вартість прибирання прибудинкової території і під’їздів, поточний ремонт внутрішньобудинкових мереж, освітлення дворів тощо. Однак тепер враховані потреби і особливості кожного будинку.

- Раніше ми затвердили розмір прибудинкової території, закріпленої за кожним будинком, тепер встановлюємо нову квартплату, - прокоментував зміни начальник управління житлово-комунального господарства Іван ГЕМА. - Крім того, в структуру квартплати знову буде включено плату за вивезення сміття. На розмір нового тарифу найбільше впливає поверховість і розмір прибудинкової території. Чим менше поверхів і чим більший двір - тим більша плата.

Суттєвих труднощів у зв’язку з нововведенням в управлінні соцзахисту, яке опікується призначенням субсидій для населення, не очікують. Тут розповіли, що вже замовили спеціальну комп’ютерну програму, яку має розробити столична компанія.

- Таким програмним забезпеченням користуються в інших містах, де запроваджені побудинкові тарифи, - розповіла заступник начальника управління праці і соціального захисту населення Ніна ПОЛІЩУК. - Ми мали б складнішу ситуацію, якби плата за вивезення сміття таки була виведена зі структури квартплати. Але оскільки це рішення скасували, проблем виникнути не повинно. Тож субсидії на квартплату рівнянам перерахуємо автоматично. Тобто людям не потрібно йти до нас із 1 лютого. Нові документи користувачі субсидій повинні будуть оформити, коли завершиться термін дії нинішньої допомоги. Тоді потрібно буде збирати весь пакет документів і оформляти субсидію на наступний період.

26.01.2012Наталія КОРКОШ



Рівне-Ракурс №10 від 26.01.2012p. 
На головну сторінку