Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №537 від 26.01.2012p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Новини Рівного

“Свобода” збирає мітинг

А все через заборону проїзду центром Рівного. Крім цього, фракція ВО “Свобода” у Рівнераді підготувала і подала проект рішення “Про проведення громадських слухань з приводу заборони і обмеження проїзду автотранспорту центральною вулицею міста”. 26 січня на пленарному засіданні відбудеться розгляд цього питання.

“Свободівці” вважають, що замість того, щоб збільшувати територію зупинок, облаштувати “кишені” для заїзду у центрі міста для унеможливлення “заторів”, покращення виїзду для громадського транспорту з нецентральних вулиць шляхом розширення доріг, міський голова, цинічно не порадившись з рівнянами, заборонив для приватних автомобілів рухатись центральною вулицею міста. При цьому варто зазначити, що заборона руху центральною вулицею існувала ще при головуванні Віктора Чайки, і була скасована на певний час у зв’язку із ремонтом Млинівського та Золотіївського мостів.

Мобільні консультпункти

Суб’єктам господарювання, які вирішили перейти на спрощену систему оподаткування, аби перереєструватися, у чергах стояти не доведеться. На чотирьох ринках обласного центру (Андріївському, Центральному речовому та продуктовому, а також на ринку Дикого) працюють мобільні консультативні пункти. Тож підприємцям не потрібно звертатися у податкову. Планують також внести зміни у роботу державних реєстраторів. Зокрема, де це необхідно, спеціалісти районних і міських реєстраційних центрів прийматимуть довше. За потреби працюватимуть і у вихідні дні.

Фізкультуру можуть скасувати

Поки влада повсякчас наголошує на здоров’ї нації, фізичне навантаження у школах стає неприпустимо малим. Сьогодні близько 8 тисяч рівненських школярів повністю звільнені від відвідування цієї дисципліни. А між тим, ще п’ять-десять років тому ніхто навіть і припустити не міг, що з нормативами можна боротися не спортивними результатами, а звичайним посиланням на немічність. Що ж, ми самі створюємо своїх дітей.

Незабаром планують у чергове знизити нормативи з фізкультури, що зрештою призведе до того, що діти будуть відвідувати цю дисципліну лише заради “галочки” і банального руху. І хоча кілометрові кроси на час не бігають вже давно, вчителі фізкультури на межі зриву - такими темпами їх посаду злегка можуть зайняти звичайні вихователі, які без зусиль “дихатимуть” з дітьми свіжим повітрям чи гратимуть у м’яч.

Замість Політила - Процик

23 січня на засіданні Священного Синоду Української православної церкви Київського патріархату митрополит Рівненський і Острозький Євсевій (Політило) був звільнений за станом здоров’я від керівництва єпархією і членства у Синоді та почислений на спокій. Керуючим Рівненською єпархією та постійним членом Священного Синоду призначений єпископ Чернігівський і Ніжинський Іларіон (Процик), якого було возведено у сан архієпископа.

26.01.2012



Рівне-Ракурс №10 від 26.01.2012p. 
На головну сторінку