Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №537 від 26.01.2012p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Послуги

“Санком” – кращий

“Санком” – кращий

Надання комунальних послуг у нас традиційно вважається справою невдячною і невигідною. Клопоту багато, а грошей мало. Однак, часи змінюються і з’являються фірми, які дають якісні комунальні послуги і при цьому працюють з прибутками. Серед них особливо вирізняється фірма “Санком - Рівне”, якою керує депутат Рівненської міської ради Святослав Євтушенко. Нещодавно це підприємство отримало нагороду як фіналіст конкурсу якості продукції та послуг у номінації “Робота та послуги”. Автор зустрівся із паном Євтушенком і попросив поділитися секретами успішної роботи.

- Жодних особливих секретів у нас немає. Ми просто якісно і вчасно вивозимо сміття, роблячи наше місто чистішим. Що ж стосується самої галузі надання комунальних послуг, то я вважаю, що вся вона за виключенням природних монополій, таких як водоканал, повинна стати приватною. Комунальні підприємства - це залишки радянської системи ЖКГ і вони давно вже себе пережили. Візьмемо приклад Рівного. Крім нас, сміття вивозить комунальне КАТП-1726. Так було десятиріччями. Коли ми почали працювати в штаті нашого конкурента було більше ніж 150 працівників і воно, зрозуміло, було збитковим. Пройшов час і для того, аби “утриматися на ринку”, КАТП було змушено провести скорочення видатків і чисельності працюючих і сьогодні воно є рентабельним підприємством. Таких прикладів можна наводити безліч. Там, де з’являється конкуренція та приходить приватний капітал, якість послуг зростає швидко і при цьому більш якісні комунальні послуги не означають автоматичне їх здорожчання. Іншого шляху в нас немає і суспільство повинно розуміти, що консервація радянської системи ЖКГ неминуче призведе до колапсу галузі з наслідками, про які навіть не хочеться думати.

З іншого боку, місцева влада та громадськість повинні жорстко контролювати фірми, які надають комунальні послуги і як сказав наш міський голова Володимир Хомко, той, хто буде працювати погано - швидко втратить можливість працювати взагалі. Це дуже правильно, бо платити за неіснуючу роботу та послуги громадяни не повинні.

26.01.2012Володимир КОНЄВ



Рівне-Ракурс №10 від 26.01.2012p. 
На головну сторінку