Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №538 від 03.02.2012p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Помста

З рушницею по 60 гривень

Четверо друзяк цілісінький день випивали. Пропили все до копійчини, але апетит до оковитої та жага “подвигів” не вгамовувались. “А давайте зупинимо ось той автомобіль та й візьмемо у них грошей на випивку”, - запропонував найсміливіший із квартету.

- Нещодавно до чергової частини надійшла заява від жителя смт Любар Житомирської області 28-річного Вадима про те, що невідомі особи відкрито заволоділи його грошима, - зазначив т.в.о. начальника Дубровицького РВ Павло ШКОДИЧ. - На місце події виїхала слідчо-оперативна група. Відразу встановили четверо осіб, які з корисливих мотивів за попередньою змовою, рухаючись автомобілем марки “Опель-Вектра” напали на “Форд Транзит”, примусово його зупинили та погрожуючи застосуванням мисливської гладкоствольної рушниці, заволоділи грошима в сумі 60 гривень.

За словами Павла Олексійовича, правопорушників доставили до райвідділу. Ними виявились жителі сусіднього Рокитнівського району із села Переходичі: 25-річний Андрій, 27-річний Юхим, 31-річний Максим та ще юний 20-річний Іван. В явці з каяттям вони зізналися у тому, що вчинили цей злочин та взяли гріх і сором на душу.

Один із порушників закону - 25-річний Андрій розповідає про свій “подвиг” наступне:

- Того дня я з хлопцями вирішив зібратись разом на полювання в урочищі “Осьотрож”, що неподалік села Великі Озера та Будимля Дубровицького району. Самі ми з сусіднього району, проте добре знаємось на місцевості. Випивши із своїми друзяками чи не одну чарчину спиртного, помітили, як дорогою рухається незнайомий нам транспортний засіб. Я вийшов на дорогу, зупинив його. Попросив у тих хлопців 10 гривень, швидше всього на спиртне. Проте мені у цьому відмовили, й незнайомці поїхали далі. Ми допили свою горілку й теж поїхали. Дорогою наздогнали автомобіль, що зупиняли. Обігнавши їх, ми просто своїм авто перекрили міст, що проходить через річку Льва в напрямку села В.Озера Дубровицького району, не даючи при цьому рухатись незнайомцям вперед. Це були заготівельники худоби. Я вийшов із автомобіля, взяв при цьому рушницю Максима. Підійшов до заготівельників, сказав їм, якщо ви пошкодували нам 10 гривень, то давайте більше, наставив у цей раз рушницю на колесо їхнього авто. Один із заготівельників дав нам 60 гривень. Взявши ці гроші, їх відпустили, а самі за отриману виручку придбали ще спиртного.

Коли співробітники міліції запитали у четвірки, так би мовити героїв, навіщо це зробили, то відповідь пролунала майже одноголосно, - не знаємо чому, перш за все були п’яні й хотілось ще випити.

03.02.2012



Рівне-Ракурс №10 від 03.02.2012p. 
На головну сторінку