Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №539 від 09.02.2012p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Надзвичайна ситуація

Лиха не сталося

Лиха не сталося

Мало хто знає, що кілька днів тому Рівненщина стояла на порозі надзвичайної ситуації. Проста, на перший погляд, і банальна крадіжка призвела до мобілізації енергетиків, рятувальників, правоохоронців, “азотівців” тощо.

Надзвичайну ситуацію створили мисливці за металом, які зняли залізні кутники з двох високовольтних опор 110 кВт, які знаходилися обабіч у полі, біля залізничного полотна у Рівненському районі. Побачили ж серйозні пошкодження енергетики, які робили обхід території. І треба ж такому статися, що конструкції вкрали з опор, одна з яких живить Рівне, інша - ПАТ “Рівнеазот”. Внаслідок цього електричні опори втратили стійкість і у будь-який час могли просто впасти.

“Невідомі особи зрізали з них залізні кутники - це прилаштування, на яких кріпляться конструкції опори до землі. Загальна вага їх 1,5 тонни, збиток компанії становить більше 10 тис. грн. Ймовірно, що невідомі зрізали металеві конструкції опори за допомогою газозварювального апарату, - розповіла менеджер із зовнішніх зв’язків ПАТ “АЕС Рівнеобленерго” Тетяна КОРПУСОВА.

Мало того, що вага однієї опори становить близько півтори тонни, страх був у тому, що у разі сильного вітру і падіння стовпів, без світла могли залишитися Рівне, Рівненський, Гощанський та Корецький райони. Ба більше, падіння опори загрожувало повній зупинці ПАТ “Рівнеазот”, а там між іншим знаходяться очисні споруди нашого міста. До того ж, неподалік проходить залізнична колія в напрямку Луцька, і при падінні електричних проводів високовольтної лінії на колії рух залізничного транспорту був би призупинений на не визначений час.

Та енергетики доклали усіх зусиль, аби загроза оминула наші домівки. За словами Тетяни Корпусової, металеві конструкції монтувало відразу дві бригади. Адже прогноз погоди на вихідні був невтішний, і потрібно було якнайшвидше убезпечити населення. І справді. Аби енергетики не впоралися вчасно, зважаючи на снігові і морозні вихідні, статися могло б непоправне. І хоча повністю укріпити стовпи енергетики не змогли, щодня на цю ділянку приходять працівники підприємства з перевіркою їх стану.

На жаль, правоохоронці і досі не змогли знайти тих, хто створив для людей надзвичайну ситуацію, та й вони навіть не здогадуються, чим могла обернутися для міста і району така, на перший погляд, банальна крадіжка.

09.02.2012Любов РОМАНЮК



Рівне-Ракурс №10 від 09.02.2012p. 
На головну сторінку