Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №539 від 09.02.2012p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Скарб

Гроші в банках

Торік у серпні 40-річний Михайло з Березнівського району добросовісно відпрацював 90 годин громадських робіт за злісне ухилення від сплати аліментів на утримання своїх дітей. Цього разу попрацювати доведеться трохи більше. За вчинену крадіжку Березнівський суд призначив йому 240 годин громадських робіт. Обтяжуючою обставиною при вирішенні питання про призначення покарання було те, що чоловік вчинив злочин проти особи похилого віку.

А події того жовтневого дня розвивалися таким чином: Михайло з братом допомагали по господарству своєму сусідові 84-річному пенсіонеру. За перевезене сіно дідусь щедро накрив стіл, знаючи пристрасть чоловіків до горілки, дістав і пляшку самогонки.

Поки чоловіки обідали, господар пішов надвір у справах. Згодом Михайло залишився в хаті сам. Чи-то горілка сильно вдарила в голову, чи-то легкої наживи захотілося, але чоловік, який неодноразово бачив, де дідусь ховає гроші, заходився їх шукати. Під підлогою у кладовій кімнаті він знайшов скляні півлітрові банки з грошима, де дідусь складав свою пенсію, та забрав звідти більшу частину грошей.

Як пізніше розповів правоохоронцям дідусь, в банках були всі його заощадження, а це понад 20 тисяч гривень. Вийшовши з хати, злодій спокійно пішов додому. Згодом, за вкрадені гроші придбав собі мобільний телефон, бензопилу, спиртне та продукти харчування. Рідним пояснив, що гроші він знайшов - так йому вперше у житті посміхнулася доля.

- За цим фактом було порушено кримінальну справу за ч.1 ст.185 ККУ (“Крадіжка”), - прокоментував начальник Березнівського РВ УМВС Ігор ДЕНИСЮК. - Після проведення слідства справу було скеровано до суду.

На судовому засіданні Михайло щиро каявся у вчиненому, обіцяв стати на шлях виправлення. Проте чи був він щирим, адже вже через тиждень міліціонери знову зустрілися з чоловіком. Цього разу справи серйозніші. Березнівчанин підозрюється у вчиненні грабежу. Вирішується питання про порушення кримінальної справи.

09.02.2012



Рівне-Ракурс №10 від 09.02.2012p. 
На головну сторінку